David Nalbandian ezúttal is szenvedett

Vágólapra másolva!
2007.01.20. 11:22
Nagyon nehéz mérkőzésen van túl David Nalbandian, aki kis híján kiesett a francia Sebastian Grosjean ellen. Az argentin versenyző két játszmát elbukott, majd a harmadikban három meccslabdát hárított. Különösebb meglepetés nem történt szombat hajnalban, kivéve talán a 13. helyen kiemelt Ana Ivanovics búcsúját Vera Zvonarjova ellen.
David Nalbandian nehéz mérkőzésen van túl
Reuters
David Nalbandian nehéz mérkőzésen van túl
David Nalbandian nehéz mérkőzésen van túl
Reuters
David Nalbandian nehéz mérkőzésen van túl

A harmadik helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko Fabrice Santoro ellen mérkőzött a fordulóban. Az orosz versenyzőnek jól megy a francia ellen, hiszen legutóbbi három találkozásukat mindannyiszor játszmaveszteség nélkül nyerte meg.

Ez most sem történt máshogy, és bár a 34 éves Santoro az első szettben megszorította ellenfelét, de Davigyenko a másik kettőt már biztosan hozta.

Sokkal nehezebb dolga volt a nyolcadik helyen rangsorolt David Nalbandiannak, aki már másodszor nyert a héten úgy, hogy az első két játszmát elvesztette.

Vera Zvonarjova váratlanul könnyedén búcsúztatta Ana Ivanovicsot
Reuters
Vera Zvonarjova váratlanul könnyedén búcsúztatta Ana Ivanovicsot
Az argentin versenyző útjába ezúttal Sebastian Grosjeant sodorta a sorsolás és a 28. helyen kiemelt francia versenyző az első két szettet meg is nyerte esélyesebb ellenfelével szemben. Sőt, a harmadikban nagyon közel állt ahhoz, hogy a győzelmet is megszerezze, háromszor is mérkőzéslabdája volt, de Nalbandian hárította ezeket, és – vért izzadva – megnyerte a játszmát, játékban tartva magát.

„Néha szerencsém van, néha jól játszom. Most az előbbiről beszélhetünk” – értékelt önkritkusan az argentin.

A második helyen kiemelt Rafael Nadal ellenben esélyt sem adott a svájci Wawrinkának. A spanyol versenyző nagyon elégedett volt önmagával, szerinte a legjobban most játszott a tornán.

A nőknél az első helyen kiemelt Maria Sarapova az első fordulóban nagyon megszenvedett Camille Pinnel, ám azóta magára talált. A 30. helyen rangsorolt olasz Garbinnak nem volt ellenszere az orosz versenyző ellen, 69 perc alatt véget is ért a meccs.

Sarapova ellenfele Vera Zvonarjova lesz, aki némi meglepetésre nagyon könnyen győzte le a nála magasabban, 13. helyen rangsorolt Ana Ivanovicsot.

Kim Clijsters és Martina Hingis is magabiztosan lépett tovább. Előbbi az ukrán Bondarenkót jó játékkal győzte le (a három mérkőzésén összesen kilenc játékot engedve ellenfeleinek), a svájci versenyző pedig a japán Nakamura ellen diadalmaskodott.

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ
Nadal (spanyol, 2.)-Wawrinka (svájci, 31.) 6:2, 6:2, 6:2
Davigyenko (orosz, 3.)-Santoro (francia) 7:6 (7:1), 6:2, 6:2
Blake (amerikai, 5.)-Ginepri (amerikai) 7:6 (9:7), 7:5, 6:2
Nalbandian (argentin, 8.)-Grosjean (francia, 28.) 5:7, 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, 6:1
NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Sarapova (orosz, 1.)-Garbin (olasz, 30.) 6:3, 6:1
Clijsters (belga, 4.)-A. Bondarenko (ukrán, 29.) 6:3, 6:3
Hingis (svájci, 6.)-Nakamura (japán) 6:2, 6:1
Schnyder (svájci, 8.)-Molik (ausztrál) 3:6, 6:2, 6:0
Zvonarjova (orosz, 22.)-Ivanovics (szerb, 13.) 6:1, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik