Téli olimpia: testvérpár a dobogón a sílövők sprintversenyében

Vágólapra másolva!
2022.02.12. 11:14
null
Johannes Bö kihajtotta magát (Fotó: AFP)
A férfi sílövők 10 km-es sprintversenyét rendezték meg szombaton a pekingi téli olimpián. A győzelmet a norvég Johannes Bö szerezte meg a 20 km-en győztes francia Quentin Fillon Maillet és bátyja, Tarjei Bö előtt.

A norvég sílövő gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, hiszen mindegyik lövészetet követően az ő részideje volt a legjobb, még úgy is, hogy az álló lövészet során egy lövését elhibázta. A fekvő testhelyzetet követően a világbajnoki címvédő svéd Martin Ponsiluomát előzte meg 15 másodperccel, majd a második sorozat után Fillon Maillet-t majdnem fél perccel, aki aztán a hajrában még hozott rajta három másodpercet.

Ennek azért van jelentősége, mert vasárnap ezekkel az időkülönbségekkel kezdik a 12.5 km-es üldözéses versenyt, amelyben négy lövészet is vár a sprintverseny első hatvan helyezettjére.

Az élmezőnyben egyedül az orosz Makszim Cvetkov tudott hibátlanul lőni, aki így az éremre is joggal pályázott, de az idősebbik fivér, Tarjei egy hibáját követően, remek hajrával leszorította őt a dobogóról, a kettőt is rontó svéd vb-címvédőt pedig saját honfitársa, a szakági világkupában vezető Sebastian Samuelsson is megelőzte.

Johannes Bö a vegyes váltó után már második aranyérmét szerezte Pekingben (négy éve 20 km-en nyert és volt két ezüstje is a váltókban), emellett egy bronza is van már a leghosszabb egyéni távon, most pedig bizakodva várhatja az üldözéses verseny vasárnapi rajtját.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
SÍLÖVÉSZET, FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY
1. Johannes Bö (Norvégia) 24:00.4 (1)
2. Quentin Fillon Maillet (Franciaország) +25.5 (1)
3. Tarjei Bö (Norvégia) +38.9 (1)
4. Makszim Cvetkov (Orosz csapat) +40.6 (0)
5. Sebastian Samuelsson (Svédország) +52.0 (1)
6. Martin Ponsiluoma (Svédország) +53.7 (2)

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik