Téli olimpia: Liu Shaoang 1500-on egy futamba került az 1000 m-en győztes kínaival

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.08. 11:56
null
Liu Shaoang a hatodik negyeddöntős futamban lesz érdekelt (Fotó: Árvai Károly)
Elkészült a rövid pályás gyorskorcsolyázók futambeosztása a férfi 1500 méteres táv negyeddöntőjében, illetve a női 1000 méter selejtezőjében a pekingi olimpián. Emellett további két sportágban lesznek még érdekeltek a magyar versenyzők.

A férfiaknál Liu Shaolin Sándornak lesz először jelenése, aki a kanadai Pascal Dionnal, az izraeli Vladiszlav Bikanovval, az orosz Gyenyisz Ajrpetjannal, a lett Roberts Kruzbergsszel és a lengyel Michal Niewinskivel került mindjárt az első futamba, amely magyar idő szerint délben rajtol.

Az 5. futamba kerültKrueger John-Henry a holland Sjinkie Knegt, az olasz Yuri Confortola, a kínai Csang Tan-ji és két japán, Josinaga Kazuki és Mijata Sogo társaságában.

A 6. futamban pedig Liu Shaoangnemes bosszút állhat az 1000 méteren az aranyérmet a bátyjától megöröklő Zsen Ce-vejen, rajta kívül pedig a francia Sebastien Lepape, az olasz Luca Spechenhauser, a brit Farrell Treacy és és az orosz Danyiil Jejbog lesz még az ellenfele. A futamokból az első három helyezett jut majd az elődöntőbe, amelyet a tervek szerint 13.29-kor kezdenek, míg az A-döntőre 14.20-kor kerül sor.

A női 1000 méter selejtezője 12.44-kor kezdődik, s Kónya Zsófia majd a 3. előfutamban indul a holland Xandra Velzeboer, a kínai Ku Csun-ju és a francia Gwendoline Daudet társaságában, míg Jászapáti Petra az utolsó, 8. futamban áll rajthoz az amerikai Kristen Santos, az olasz Cynthia Masciotto és a lengyel Kamila Stormowska ellenében. Itt a csoportból az első két helyezett, valamint a négy legjobb idő jut tovább.

Szerdán egyébként még további két magyar sportoló is indul a pekingi olimpián: Kozuback Kamilla a hódeszkások félcső versenyszámában lesz érdekelt. A 2.30-kor kezdődő (a második sorozat rajta 3.21-kor lesz) selejtezőben tizenötödikként mutathatja majd be gyakorlatát. A 22 tagú mezőnyből az első 12 jut a csütörtöki fináléba.

A női műlesiklás első futama 3.15-kor kezdődik majd, amelyen Tóth Zita révén leszünk érdekeltek, aki az 55-ös rajtszámot kapta meg a 88 tagú mezőnyben. Ha ezt sikerül teljesítenie, akkor bejut a 6.45-kor rajtoló második sorozatba is.

 

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik