Liu Shaoangnak szólt a magyar himnusz Pekingben – a hétfői infoközpont

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 18:32
null
Liu Shaoang a hétfői eredményhirdetésen (Fotó: Árvai Károly)
Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja hétfőn az ugrás selejtezőjében indult és lett 17. a pekingi téli játékokon. Ugyanezen a versenynapon nem mellesleg négy aranyérem talált gazdára: jégtáncban, síakrobatikában (női ugrásban), női monobobban, valamint síugrásban (férfi csapatban). Liu Shaoangot is pódiumra szólították – a magyar short trackes hétfőn vette át az 500 méteren megnyert aranyérmét.

 

Természetesen beszámoltunk Liu Shaoang eredményhirdetéséről, az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó röviden nyilatkozott is a díjátadás után.

Ugyan nem jutott döntőbe Kozuback Kamilla a hódeszkások női ugrás versenyszámában, de 17. helyezésével így is az eddigi legjobb eredményét érte el három indulása közül. A mindössze 17 éves kanadai édesapától és magyar édesanyától származó hódeszkás félcsőben a 19., slopestyle-ban pedig a 28. helyen végzett Pekingben.

A Papadakis, Cizeron kettős győzelmével ért véget a jégtáncverseny. A francia páros – amelynek összpontszáma új világcsúcs – az oroszokat és az amerikaiakat utasította maga mögé.

Az olimpia programjában most debütáló női monobobosok küzdelmét a korábban Kanadának két olimpiai aranyat nyerő, de Pekingben már amerikai színekben induló Kaillie Humphries nyerte meg új honfitársa, Elena Meyers Taylor és korábbi földije, Christine de Bruijn előtt.

A hátszél és a mínusz 17 fokos hideg igencsak rányomta bélyegét a síugrók csapatversenyének színvonalára – a viadalt az osztrákok nyerték meg a szlovénok és a németek előtt. Rendkívül sok gyenge ugrást is láthattunk, a legnagyobb betlit éppen az egyéni verseny győztese, Marius Lindvik mutatta be, aki ezúttal csapatának leggyengébbje volt, és még a norvég bronz is elúszott rajta.

A női síakrobaták ugrását a kínai Hszü Meng-tao nyerte meg a fehérorosz Hanna Huszkova és az amerikai Megan Nick előtt. A kvalifikáló kör legjobbja, az amerikai Ashley Caldwell az utolsó sorozatban nagyot hibázott, így még a dobogóról is lemaradt.

A HÉTFŐI ARANYÉRMESEK

BOB
Női monobob – aranyérmes:
Kaillie Humphries (Egyesült Államok)

MŰKORCSOLYA
Jégtánc – aranyérmes:
Franciaország

SÍAKROBATIKA
Női ugrás – aranyérmes:
Hszü Meng-tao (Kína)

SÍUGRÁS
Férfi csapat – aranyérmes:
Ausztria

A MAGYAR VERSENYZŐK NÉVJEGYEI ITT!

FEBRUÁR 14., HÉTFŐ – A PROGRAM IDŐRENDBEN
2.05Curling nők Csoportkör, 7. forduló
2.15–5.29 Műkorcsolya jégtánc szabad program, DÖNTŐ
2.30–4.45 Hódeszka női big air selejtező Kozuback Kamilla
2.30–4.50 Bob női monobob 3. és 4. futam, DÖNTŐ
3.00Síakrobatika
női slopestyle
selejtező
5.10 Jégkorong nők elődöntő, Kanada–Svájc
6.30–8.45 Hódeszka

férfi big air

selejtező
7.05 Curling férfiak Csoportkör, 8. forduló
8.00
Síakrobatika
női ugrás
selejtező
12.00–13.15 Síakrobatika női ugrás DÖNTŐ
12.00–13.42 Síugrás férfi csapat DÖNTŐ
13.05–15.45 Bob férfi kettes 1. és 2. futam
13.05 Curling nők Csoportkör, 8. forduló
14.10 Jégkorong nők elődöntő, Egyesült Államok–Finnország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik