Téli olimpia: az éremtáblázat élére repítette a svédeket Hector

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.07. 09:17
null
Sara Hector remekelt (Fotó: AFP)
Az első futamot megnyerő svéd Sara Hector szerezte meg a női óriás-műlesiklás aranyérmét a pekingi téli olimpián, miután megelőzte az olasz Federica Brignonét és a svájci Lara Gut-Behramit. A magyar Tóth Zita az első futamban kiesett.

A második futamban folytatódott a szakági menők mélyrepülése. Az első futamban ugye kipottyant az amerikai Mikaela Shiffrin és az olasz Marta Bassino (a magyar Tóth Zita sem tudta befejezni a pályát), de a szlovák Petra Vlhová is igencsak visszafogottan teljesített. Nos, ő a második futamban még a 13. helyhez képest is visszább csúszott, de a szakági menők közül kiesett például a francia Tessa Worley és az osztrák Ramona Siebenhofer is.

Az első futamban nyolcadik svájci Lara Gut-Behrami vezetett (mint utóbb kiderült, a második futamot ő nyerte), amikor már csak hárman voltak hátra. Az olasz Federica Brignonénak már több, mint egy másodperc volt az előnye a svájcihoz képest és ebből 44 századmásodpercet sikerült is megőriznie.

Ezzel viszont alaposan feladta a leckét az osztrák Katharina Truppénak, akinek csak 12 századmásodperc volt az előnye, ami aztán a második kapura el is fogyott, sőt, még Gut is meg tudta előzni. Az első futamot megnyerő és a szakági világkupában vezető Hector 42 századmásodperces előnyből indult, de ez is apadt, s az utolsó időmérő pontnál már csak 19 maradt, azonban a pálya utolsó szakasza jobban sikerült neki, s 28 századmásodperccel jobb lett olasz riválisánál.

Ez már a svéd küldöttség harmadik aranyérme a pekingi olimpián, amivel pillanatnyilag át is vették a vezetést az éremtáblázaton.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
ALPESI SÍ, NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Sara Hector (Svédország) 1:55.69 perc
2. Federica Brignone (Olaszország) +0.28 mp hátrány
3. Lara Gut-Behrami (Svájc) +0.72
4. Katharina Truppe (Ausztria) +0.80
5. Ragnhild Mowinckel (Norvégia) +0.96
6. Thea Louise Stjernesund (Norvégia) +1.20
Tóth Zita az 1. futamban kiesett

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik