Téli olimpia: a norvég sílövő már második aranyát szerezte

Vágólapra másolva!
2022.02.11. 11:06
null
Röiseland ellenállhatatlanul versenyzett (Fotó: AFP)
A női sílövők 7.5 km-es sprintversenyét rendezték meg pénteken a pekingi téli olimpián. A győzelmet a vegyes váltóval már aranyérmes, 20 km-en pedig bronzérmes norvég Marte Olsbu Röiseland szerezte meg a svéd Elvira Öberg és az olasz Dorothea Wierer előtt. Az első öt közé csak olyan versenyző került be, aki nem rontott lövést.

 

Az összetett világkupában vezető Olsbu Röiseland az 5-ös rajtszámmal indult, és miután mindkét lövészetét hibátlanul teljesítette, elég magasra tette a lécet a többiek előtt. Egyedül Elvira Öberg tudta felvenni vele a versenyt, aki az első kör után 4 tizedmásodperccel még meg is előzte riválisát, ám hiába lőtt ő is hibátlanul, a lőteret elhagyva már 24 másodperc hátrányban volt, ekkor még Wierer is gyorsabb volt nála. Az utolsó két és fél kilométeren azonban az olasz lassabban futott, és a svéd megszerezte a második helyet, fél perccel elmaradva az éllovastól.

A hátralévő esélyesek közül már sem a franciák, sem a németek, sem az oroszok, sem pedig Elvira Öberg nővére, Hanna nem tudott hibátlanul lőni, így nem volt sanszuk dobogóra állni. A büntetőkört futók közül a legjobb a 6. helyen záró, kettőt is rontó orosz Krisztina Rezcova volt, de már több mint egyperces hátránnyal.

Olsbu Röiseland masszív félperces előnye remek kiindulási alap a vasárnapi üldözéses versenyre, ekkora előnnyel vághat ugyanis neki a 10 km-es távnak és a négy lövészetnek, amely elmondása szerint a kedvenc szakága.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
SÍLÖVÉSZET, NŐI 7.5 KM-ES SPRINTVERSENY
1. Marte Olsbu Röiseland (Norvégia) 20:44.3 perc (0 lőhiba)
2. Elvira Öberg (Svédország) +30.9 mp hátrány (0)
3. Dorothea Wierer (Olaszország) +37.2 (0)
4. Lisa Theresa Hauser (Ausztria) +47.3 (0)
5. Ingrid Landmark Tandrevold (Norvégia) +1:00.2 (0)
6. Krisztyina Rezcova (Orosz csapat) +1:05.0 (2)

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik