Az elődöntőben megismétlődik a vancouveri férfi hokifinálé; orosz katasztrófa - összefoglaló

MAROSI GERGELY (DE.), CSERHÁTI ZOLTÁN (DU.)MAROSI GERGELY (DE.), CSERHÁTI ZOLTÁN (DU.)
Vágólapra másolva!
2014.02.19. 08:01
null
Sporttörténelmi legendát ölelget a norvég sílövőváltó (Fotó: Action Images)
Utolsóként Farkas Norbert is bemutatkozott a 16 tagú magyar küldöttségből a szocsi téli olimpián: az érdi versenyző az 50. helyen végzett szerdán férfi óriás-műlesiklásban, amelyet Ted Ligety nagy fölénnyel nyert meg. Ole Einar Björndalen győzött a vegyes váltóval, így a sílövő minden idők legeredményesebb téli olimpikonja lett, míg a női bobkettesek viadalában mindössze egy tizeden múlt, hogy sporttörténelmi győzelem szülessen. Finnország kiütötte Oroszországot a férfi jégkorongtorna negyeddöntőjében, a négy között Finország–Svédország és Kanada–Egyesült Államok meccs lesz. Az alábbiakban a 12. nap legfontosabb történéseit és érdekességeit olvashatják! 

+++
TED LIGETY GYŐZÖTTFÉRFI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁSBAN, FARKAS NORBERT AZ 50. HELYEN ZÁRT.
• OLE EINAR BJÖRNDALEN GYŐZTES A SÍLÖVŐ VEGYESVÁLTÓVAL, ÍGY MINDEN IDŐK LEGEREDMÉNYESEBB TÉLI OLIMPIKONJA LETT
• A NŐIBOBKETTESEK KÖZÖTT MINDÖSSZE EGY TIZEDEN MÚLT EGY EGYEDÜLÁLLÓ SPORTTÖRTÉNELMI SIKER
• A NŐKNÉL A NORVÉGOK, A FÉRFIAKNÁL A FINNEK NYERTÉK MEG A SÍFUTÓ CSAPATRSPRINTVÁLTÓT
HÓDESZKA PÁRHUZAMOSÓRIÁS-MŰLESIKLÁSBAN A NŐKNÉL A SVÁJCI PATRIZIA KUMMER, A FÉRFIAKNÁL AZ OROSZ VIC WILD (VIK VAJLD...) GYŐZÖTT.

A FÉRFI JÉGKORONGTORNA NEGYEDDÖNTŐJÉBEN: SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA 5–0, FINNORSZÁG–OROSZORSZÁG 3–1, KANADA–LETTORSZÁG 2–1, EGYESÜLT ÁLLAMOK–CSEHORSZÁG 5–2
OVECSKIN: EZ SZ.R VOLT; DACJUK: BELÜL TELJESEN ÜRES VAGYOK.

• AZ EDDIGI GYŐZTESEK ÉS AZ ÉREMTÁBLA
• A TELJES PROGRAM ITT!
• A TELEVÍZIÓS PROGRAM ITT!
+++

21.49 BÚCSÚ A FÉRFI HOKITORNA ELŐDÖNTŐJÉNEK IDŐPONTJAIVAL. A hivatalos honlapon megerősítették, hogy a várakozásoknak megfelelően pénteken 13 órakor kezdődik a svéd–finn meccs és 18 órakor a kanadai–amerikai összecsapás. Ezzel búcsúzik mára az élő olimpiai hírfolyam délutáni szerkesztője, Cserháti Zoltán. A szocsi híreken dolgozó közvetlen kollégák – Hegyi Tamás, Karádi Zoltán, Kerényi Ervin, Rácz Péter – és az esti vezető szerkesztő, Krasz Emil nevében köszönöm a figyelmüket, jó éjszakát!

21.35 EZ LESZ HOLNAP. Csütörtökön az elmúlt napokhoz képest kevesebb lesz az esemény, ebbe mégis belefér hat döntő, éremosztás lesz a két csapatsportágban is: a női curlingeseknél és a női jégkorongosoknál egyaránt kiderül a végeredmény.

08.45SíakrobatikaFérfi krosszselejtező
09.00–10.00Északi összetettCsapatversenysíugrás, nagysánc
09.30–12.30CurlingNőka 3. helyértNagy-Britannia–Svájc
10.30SíakrobatikaFérfi krosszdöntő
12.00–13.00Északi összetettCsapatverseny4x5 km-es sífutóváltó
13.00–15.30JégkorongNőka 3. helyértSvájc–Svédország
14.30–17.30CurlingNőkdöntőSvédország–Kanada
15.30SíakrobatikaNői félcsőselejtező
16.00–18.55MűkorcsolyaNőkszabadprogram
18.00–20.30JégkorongNőkdöntőKanada–
Egyesült Államok
18.30SíakrobatikaNői félcsődöntő

21.27 GALÉRIA. A műkoris lányok próbálták felvidítani az orosz drukkereket – a nap legjobb szocsi fotóit itt tekintheti meg!

20.59 KI A 12. NAP LEGJOBB CSAJA? A mai jelöltek: a két amerikai bobos, Lolo Jones és Aja Evans, illetve az amerikai műkoris Ashley Wagner. A tegnapi győztesünk – talán nem meglepő módon – Heidum Bernadett lett, akiről így ma galériát láthatnak. INFÓ, EREDMÉNYEK, GALÉRIA ÉS SZAVAZÁS ITT!

20.55 A MAI GYŐZTESEK, ÍME! Finnország 12 év után nyert téli olimpián, Norvégia két győzelmével vezeti az éremtáblát. ÉREMTÁBLA ÉS AZ EDDIGI SZOCSI DOBOGÓSOK RÉSZLETES SORA ITT!

HódeszkaFérfi párhuzamos óriás-műlesiklásVajld
(Oroszország)
Galmarini
(Svájc)
Kosir
(Szlovénia)
HódeszkaNői párhuzamos óriás-műlesiklásKummer
(Svájc)
Takeucsi (Japán)Zavarzina
(Oroszország)
Alpesi síFérfi óriás-műlesiklás
(50. Farkas N.)
Ligety
(Egyesült Államok)
Missillier
(Franciaország)
Pinturault
(Franciaország)
SífutásNői csapatsprint (klasszikus)Östberg, Björgen
(Norvégia)
Saarinen, Niskanen
(Finnország)
Ingemarsdotter,
S. Nilsson

(Svédország)
SífutásFérfi csapatsprint (klasszikus)Niskanen,
Jauhojärvi

(Finnország)
Viljegzsanyin, Krjukov
(Oroszország)
E. Jönsson,
T. Peterson
(Svédország)
GyorskorcsolyaNői 5000 méterSábliková
(Csehország)
Wüst
(Hollandia)
Kleibeucker (Hollandia)
SílövészetVegyes váltóNorvégiaCsehország
Olaszország
BobNői kettesKanada IEgyesült Államok I
Egyesült
Államok II

20.40 A KŰRRE MARADT A DÖNTÉS. A címvédő és kétszeres világbajnok dél-koreai Kim Ju Na ugyan vezet a rövid program után a női műkorcsolyázóknál, ám mindössze 28 századdal előzi meg az orosz Adelina Szotnyikovát és nyolc tized ponttal kapott többet, mint az olasz Carolina Kostner, így izgalmas kűr várható csütörtökön. RÉSZLETEK ITT!

20.22 VÉGEREDMÉNY: Kanada–Lettország 2–1. A kapura lövések száma: 57:16. Nem csoda, hogy még a kanadaiak is buksizzák Kristers Gudlevskist, ő tartotta sokáig a lett reményeket. Kanada–Egyesült Államok elődöntő lesz. ÖSSZEFOGLALÓITT!

20.21 Kanadai időkérés, utolsó perc.

20.16 Lett időkérés másfél perccel a vége előtt.

20.16 VÉGEREDMÉNY: Egyesült Államok–Csehország 5–2. ÖSSZEFOGLALÓITT!

20.09 VEZET A CÍMVÉDŐ! Kanada–Lettország 2–1. Három mp volt hátra a lett emberhátrányból, amikor Shea Weber távoli, lapos lövése a kapuban kötött ki, 54. perc.

20.06 Egyesült Államok–Csehország 5–2.Ismét Ales Hemsky volt a cseh gólszerző, 53. perc.

20.05 Előnyben a kanadaiak: Georgijs Pujacsot küldték ki két percre.

19.58 Videózás volt a lett–kanadai meccsen, de nincs gól. Kristers Gudlevskis kapuson átcsúszott a korong, de a hálóőr háttal még rá tudott vetődni, és utána már szabálytalan körülmények között csúszott csak át a gólvonalon, 48. perc.

19.52 VÉGLEG ELDŐLT?Egyesült Államok–Csehország 5–1. Phil Kessel növelte az amerikai előnyt.

19.42 KANADA–NAGY-BRITANNIA LESZ A FÉRFI CURLINGESEK DÖNTŐJÉBEN. A címvédő észak-amerikaiak Kínát győzték le 10–6-ra, míg a skótok 6–5-re Svédországot. Részletek itt!

19.37 OVECSKIN: EZ SZ.R VOLT; DACJUK: BELÜL TELJESEN ÜRES VAGYOK. Hiába a nagy várakozás Szocsiban, az Oroszországban oly’ népszerű (férfi) jégkorongozók még az elődöntőbe sem jutottak be a téli olimpián. A sajtó azonnal találgatásba kezdett: vajon mi vezetett a korai búcsúhoz, a Finnország elleni, 3–1-es negyeddöntős vereséghez. Egyelőre az első számú felelősnek a szövetségi kapitány tűnik, de nem maradtak ki a kemény kritikákból a sztárolt húzónevek sem. REAKCIÓK ITT!

19.32 A 2. harmad után: Egyesült Államok–Csehország 4–1.

19.29 A 2. harmad után: Kanada–Lettország 1–1.

19.23 Kanada háromszor annyit lőtt kapura (33:11), az eredmény azonban továbbra sem változik.

19.22 AZ ESÉLYES AZ ÉLEN. A női műkorcsolyázók rövid programjából már csak hatan vannak hátra, az élen az olimpiai és világbajnoki címvédő Kim Ju Na áll kitűnő pontszámmal.

19.16 NINCS SPORTTÖRTÉNELEM. Lauryn Williams Szocsiban lemaradt a téli olimpiai aranyról. A USA 1. hiába rajtolt ismét remekül, rengeteg hibával teljesítette a pályát, így egy tizeddel elmaradt a kanadaiaktól. Williamsről (most még) nem mondható el, hogy az első nő, aki téli és nyári olimpián és aranyat nyer. Kaillie Humphries és Heather Moyse az olimpiai bajnok. RÉSZLETEK ITT!

Lauryn Williams (jobbra) arca is tükrözi, milyen közel volt az aranyérem (Fotó: Action Images)
Lauryn Williams (jobbra) arca is tükrözi, milyen közel volt az aranyérem (Fotó: Action Images)

19.09 Pavelec számára egyelőre ennyi volt a meccs, Alexander Salák a helyén. A gól után áll a játék, meghibásodott az egyik plexidarab.

19.07 PARISE IS BETALÁLT. Egyesült Államok–Csehország 4–1, 29. perc. Zach Parise használta ki, hogy a cseh védelem nem tudott felszabadítani, három az amerikai előny. Ismét a palánkról jött vissza a korong, és Pavelec lábáról került a kapuba.

18.55 AZ UTOLSÓ HAT JÖN A NŐI BOBOSOKNÁL. Az esélyesek vannak hátra, a végén a két amerikai és a kanadai egység.

18.55 Elkezdődött a 2. harmad a hokimeccseken.

18.52 AMIKOR MÉG NEM VOLT ÁLTALÁNOS A TÖKÉLETES TELEMARK. Az világos, hogy a síugráshoz különleges megszállottság kell, ahhoz pedig, hogy értékelni tudjuk a mai menők teljesítményét, érdemes megnézni az alábbi videót. Mintha mintegy harminc évvel ezelőtt sokkal veszélyesebb lett volna ez a sportág...

18.47 RÖHEJES ÁTVERÉS NEW YORKBAN. Az Egyesült Államok lángol az olimpia láztól, pont ezt használták ki a következő – parádésra sikerült – szívatás értelmi szerzői. Részletek és videó itt!

18.39Az első harmad után: Egyesült Államok–Csehország 3–1. Két másodperccel az első húsz perc letelte előtt David Backes húzott a hálóba egy palánkról visszavágódó korongot. Sokat érhet még ez a reakcióidő.

18.35 Az első harmad után: Kanada–Lettország 1–1.

18.30 LETTORSZÁG EGYENLÍTETT! Kanada–Lettország 1–1, 16. perc. Az olimpián remeklő Lauris Darzins lépett meg, és nem hibázott nagy helyzetben.

18.27 VEZET A TEAM USA. Egyesült Államok–Csehország 2–1, 15. perc. Kiválóan kijátszott akció Dustin Brown, akinek a korongja szó szerint felragad a bal felsőbe. ELŐNYBEN KANADA IS! Kanada–Lettország 1–0. Patrick Sharp juttatta előnyhöz a juharleveleseket.

18.26 Vas a túloldalon is, Cam Fowler találta el, Pavelec is védett egy nagyot.

18.19 Cseh kapuvas. Petr Nedved lövése a keresztvasat érte, majd Hemsky lövését védte Jonathan Quick.

18.12 MÁRIS EGÁL. Egyesült Államok–Csehország 1–1, 5. perc. Ebben vastagon benne voltak az amerikai védők, Milan Micháleknek írták be a gólt, de aligha ő ért utoljára a koronghoz. Update: nem is Michálek a gólszerző, hanem Ales Hemsky, az egyik védő a társa korongjára ütötte a játékszert.

18.07 AMERIKAI VEZETÉS. Egyesült Államok–Csehország 1–0, 2. perc. 99 mp után vezet a Team USA. James van Riemsdyk lövését „benyelte” a röviden Ondrej Pavelec. A cseh kapus térdhajlatánál csúszott át a korong.

18.03 BEDOBTÁK A KORONGOT. Elkezdődött a Kanada–Lettország és az Egyesült Államok–Csehország negyeddöntő.

17.58 BODE MILLERT ALIGHA LÁTJUK MÁR TÖBB OLIMPIÁN. A 36 éves síző az óriás-műlesiklás mai eredményét értékelve erről maga beszélt azt követően, hogy bejelentette: nem indul műlesiklásban. „Nehéz visszatekinteni erre, hiszen úgy tűnik, ez volt az utolsó futamom, de elégedett vagyok. Nehéz helyzetből jöttem vissza, igazán sokat dolgoztam és sok időt fektettem bele. Pozitív érzés, hiszen a legjobbamat nyújtottam” – mondta Miller.

17.50 AZ AMERIKAI BOBOSOK KÖZEL A TÖRTÉNELMI SIKERHEZ. Az Egyesült Államok egyes számú csapata vezet a női kettesbobosok versenyében három futam után. Az Elana Meyers, Lauryn Williams alkotta egység előnye 11 század a kanadaiak első csapata előtt. Amennyiben a 18.25-kor kezdődő utolsó futam után is az élen maradnak, akkor Williams lesz a sporttörténelemben az első nő, aki nyári és téli olimpián is aranyat szerezett. Williams a 2012-es londoni játékokon a 4x100-as síkfutóváltóval győzött.

17.31 SÁBLIKOVÁ MINDEN IDŐK LEGJOBB CSEH OLIMPIKONJA. Martina Sábliková a harmadik olimpiai aranyérmét nyerte meg az 5000-es versenyen, így összesen már öt érme van (3–1–1) ötkarikás játékokon, ezzel pedig ő minden idők legeredményesebb cseh olimpikonja a téli és nyári játékokat is beleszámítva.

17.15 ELSIMULTAK A RÖVID PÁLYÁS VISZÁLYOK. Telegdi Attila szerint a magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó pontszerzése megtette hatását, és elsimultak a viszályok, amik korábban jelen voltak a közösségben. A magyar válogatott szövetségi kapitánya egy nappal a váltó hatodik helye után értékelte a történteket a Magyar Olimpiai Bizottság Youtube-csatornájának.

16.49 EZT HOGY FOGJÁK NEKIK MEGMAGYARÁZNI? Vlagyimir Putyin orosz elnök (jobbra) és Dmitrij Medvegyev miniszterelnök a hokitorna finn–orosz negyeddöntőjén.

16.45 BJÖRNDALEN A REKORDER! A biatlonosnak ez volt a 13. olimpiai érme, 8 arany, ezzel az aranyak számában beérte, az összes érmet tekintve pedig le is hagyta Björn Daehlie-t.

16.39 A NORVÉG VÁLTÓ OLIMPIAI BAJNOK!Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar Björndalen és Emil Hegle Svendsen egyértelműen a legjobb volt ma. Csehország az ezüstérmes, Olaszországé a bronz. RÉSZLETEK ITT!

16.38 AZ OROSZ KUDARC MARGÓJÁRA. A szbornajának, azaz az orosz, illetve korábbi szovjet jégkorong-válogatottnak a mostani lehet a legrosszabb olimpiai szereplése. A nyolcszoros olimpiai bajnok, kétszeres ezüst- és egyszeres bronzérmes együttessel 2010-ig nem fordult elő, hogy ne az első négyben végezzen. Az 1994-es, lillehammeri téli játékokon a bronzmeccs veszteseként lett negyedik, s ugyancsak lemaradt a dobogóról 2006-ban, Torinóban. Négy éve Vancouverben Szocsihoz hasonlóan a negyeddöntő jelentette a végállomást az oroszoknak, akik Kanadában összesítésben a hatodik helyen végeztek. A mostani végső helyezés a hátralévő két negyeddöntő eredményétől függ, legrosszabb esetben hetedikként zárnak a házigazdák, ami a legrosszabb olimpiai szereplést jelentené. (MTI)

16.33 Svendsen ismét hibátlan, gyakorlatilag olimpiai bajnok Norvégia. Moravec egyet rontott, 38 mp a hátránya. Az olasz Lukas Hoferé 57 mp.

16.20 Az utolsó váltásnál 43 mp a norvég előny a csehek előtt, Emil Hegle Svendsen és Ondrej Moravec már a pályán.

16.15 Björndalen mindkétszer hibátlant lőtt, Soukup rontott, 36.7 mp a hátránya.

16.14 KERESZTET VETETTEK AZ OROSZ HOKIRA. „A hokinkat áthúzták egy kék finn kereszttel. Nincs magyarázat a vereségre, összecsuklottunk a finnek ellen. Nem Vancouverben kaptunk ki, itthon voltunk, ez így még sokkal rosszabb” – olvasható a Szovjetszkij Szport első reakciójában.

16.03 ÁLLÁS A SÍLÖVÉSZETBEN. A csehek és a norvégok szinte fej fej mellett váltottak, jönnek a férfiak, Jaroslav Soukup és Ole Einar Björndalen. A harmadik olaszoknak már 20 mp a hátrányuk.

16.01 SÁBLIKOVÁ LEGYŐZTE A HOLLANDOKAT! A címvédő, világcsúcstartó cseh versenyző nyerte meg a női 5000 métert két németalföldi, Ireen Wüst és Carlen Kleibeuker előtt. RÉSZLETEK ITT!

15.53 ÁLLÁS GYORSKORIBAN. Sáblíková az élre állt, a vele futó Wüst a második. Jön az utolsóm pár, Nauta és Pechstein.

15.46 SÍLÖVÉSZET. Az első váltásnál Tora Berger révén vezetnek a norvégok az olaszok és a csehek előtt.

15.44 FINN-ITO – MONDJA A KOLLÉGA, ÉS VALÓBAN: FINNORSZÁG ELŐDÖNTŐS, A HÁZIGAZDA KIESETT. Finnország–Svédország lesz az elődöntőben. Oroszország Vancouver után Szocsiban is zakózik a negyeddöntőben. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

Az orosz hokitragédia aligha tesz jót az utolsó pár nap olimpiai hangulatának (Fotó: Action Images)
Az orosz hokitragédia aligha tesz jót az utolsó pár nap olimpiai hangulatának (Fotó: Action Images)

14.43 Bobrovszkij lement, utolsó perc.

15.41 Orosz túlütések sorra, 2:04 vissza.

15.39 A finnek eldönthették volna a meccset, de Bobrovszkij óriásit védett lábbal, 56. perc.

15.39 A NOB AZ UKRÁNOKNAK SEM ENGEDI A GYÁSZKARSZALAGOT. Az ukránok a kijevi összecsapásokban elhunyt 25 emberre emlékezve viselték volna a fekete szalagot, a NOB viszont a korábbi kérésekhez hasonlóan elutasította ezt.

15.36 Vítková jött ki a legjobban a sílövők első sorozatából, cseh vezetés.

15.32 Malkinnak osztottak ki egy nagy pofont, alighanem elmaradt egy kiállítás. 35:19 a kapura lövési arány a finneknek, jön az utolsó 6 perc.

15.30 ELRAJTOLT A SÍLÖVŐKNÉL A VEGYES VÁLTÓ.

15.28 Nem ment az előnyös játék a finneknek. Az utolsó 10 percben járunk.

15.26 Finn fór, Nyikolaj Kuljomin ment ki palánkra lökésért.

15.24 FARKAS NORBERT A 2. FUTAMNAK ÖRÜL. „Nem vagyok teljesen elégedett, kicsit agresszívebben kellett volna támadnom a kapukat. A pálya ma is gyorsan romlott az elmúlt napok esőzései miatt, ez azért jócskán megnehezítette a dolgomat. A második futam jobban sikerült, köszönhetően annak is, hogy akkor már nem 79.-nek jöttem le, hanem 55.-nek" – mondta a 21 esztendős síző, aki hozzátette, négy év múlva Pjongcsangban már szeretne a legjobb harminc közé kerülni. (MTI)

15.22 Radulov már a kapuban, de a korong még nem. Kovalcsuk mintha elveszítené a türelmét.

15.20 Malkin került helyzetbe, de az utolsó pillanatban megzavarták, így nem tudott lőni. Orosz emberelőny jön, 46. perc.

15.17 Erőlködnek az oroszok, nem feltétlenül az elszántság tükröződik rajtuk, de ez persze könnyen változhat, 44. perc.

15.09 Kijöttek a fiúk a harmadik harmadra.

14.58 ÁLLÁS A GYORSKORIBAN. Három pár futott eddig. A norvég Mari Hemmeré a legjobb idő, 7:04.45.

14.55A második harmad után: Finnország–Oroszország 3–1. Alig van játékmegszakítás, Rask nagyon magabiztos, A finnek nyugodtan mehettek pihenőre.

14.49 A finnek kiegészültek, pedig az oroszok jól felálltak, de Szjominék lövései pontatlanok, Vojnovét Rask mamuttal védte.

14.45 Szjomin került szembe Raskkal, de a finn kapus jó ütemben feküdt el, Aaltonent kiállították, 34. perc.

14.43 BODE MILLER NEM INDUL MŰLESIKLÁSBAN. „Le vagyok sújtva, nem indulok szlalomban, pedig csodát akartam. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, hihetetlen volt” – írta az amerikaiak sztárja Twitteren.

14.37 Orosz kapuscsere: Varlamov az előző gólban is benne volt, lement, jött Szergej Bobrovszkij.

14.36 KETTŐ A FINNEKNEK! Finnország–Oroszország 3–1, 26. perc. Alekszej Jemelin triplán rosszul járt, gáncsolt, ezért kiállították, ráadásul úgy szabálytalankodott, hogy a finn botja arcba verte. Mindennek tetejébe vérző szájjal kénytelen volt végignézni, ahogy Mikael Granlund közelről kihasználja az előnyt.

Így lesz a bűnösből áldozat (Fotó: Action Images)
Így lesz a bűnösből áldozat (Fotó: Action Images)

14.32 KEZDŐDIK A GYORSKORIPROGRAM. A női 5000 méteres döntőket rendezik ma. 8 pár, 16 versenyző, az utolsó négy így fut: Ireen Wüst, Martina Sáblíková; Yvonne Nauta és Claudia Pechstein.

14.25 Radulov került nagy helyzetbe, de az ütő elcsúszott a korongon.

14.24 Elkezdődött a második harmad a finn–oroszon.

14.18 LIGETY A SZUPERSZTÁR. Ligety az első amerikai férfi, aki alpesi síben egynél több aranyat nyert. Bode Millernek a hat érméből mindössze egy arany.

14.06 Az első harmad után: Finnország–Oroszország 2–1. Az oroszok többet lőttek kapura (9:13), de a finnek legalább olyan veszélyesen játszanak.

14.06 VEZET FINNORSZÁG! Finnország–Oroszország 2–1, 18. perc.Teemu Selänne követte le Granlund akcióját, majd közelről higgadtan a jobb alsóba passzolt.

14.00 Finn emberelőny, Alekszej Tyeresenko ment ki bottal akasztás miatt, mégis az oroszok akcióznak.

13.55 A KÉTSZERES CÍMVÉDŐ SVÉDORSZÁG A NŐI CURLINGTORNA DÖNTŐJÉBEN. Svédország lesz Kanada ellenfele, miután 7–5-re legyőzte Svájcot. Ezzel megismétlődik a négy évvel ezelőtti finálé párosítása.

13.51 FINN EGYENLÍTÉS, DE MILYEN! Finnország–Oroszország 1–1, 10. perc.Juhamatti Aaltonen a buli után „elszólózott” a védője mellett, és Varlamov hóna alatt a kapuba lőtt. Ebben bizony benne volt az orosz kapuvédő is. 1–1

13.48 MEKKORA GÓÓÓL! Finnország–Oroszország 0–1, 8. perc. És rögtön ki is használják az oroszok! Ilja Kovalcsuk óriási erővel meglőtt korongja Rask válla felett csapódott a kapuba.

Rasknak nem volt esélye lereagálni Kovalcsuk bombáját
Rasknak nem volt esélye lereagálni Kovalcsuk bombáját

13.47 Finn hátrány, Mikael Granlund ül a büntetőpadon.

13.44 KANADA AZ EGYIK DÖNTŐS NŐI CURLINGBEN. A nők curlingtornájának elődöntőjében Kanada 6–4-re győzött Nagy-Britannia ellen, ezzel elsőként bejutott a csütörtöki fináléba. Az ellenfél Svédország vagy Svájc lesz. Ez a meccs az utolsó endnél tart, a svédek 6–5-re vezetnek.

13.41 A hokisoknál finn előny van. Vatanen lövése alig ment mellé.

13.37 FINN SPRINTGYŐZELEM! Tschranke az utolsó előtti kanyarban elesett, Nyikita Krjukov ütemet veszített, így Sami Jauhojärvi megnyerte a finneknek. Orosz ezüst, svéd bronz. Tscharnke csak a 7. helyen tudott bejönni. FINNORSZÁG 12 ÉV UTÁN NYERT ÚJRA ARANYAT TÉLI OLIMPIÁN! ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

13.34 Megvolt az utolsó váltás, német, finn, orosz a sorrend, ez a három egység kicsit ellépett. Tim Tscharnke vezeti fel a hajrát.

13.33 ELKEZDŐDÖTT A NAP TALÁN LEGNAGYOBB HOKIRANGADÓJA. Oroszország–Finnország a jégen. Tuukka Rask az egyik, Szemjon Varlamov a másik kapuban.

13.31 A csehek buktak, az amerikaiak lemaradtak, az első emberek most kezdik meg az utolsó kört.

13.27 Féltávnál a svédek az élen a németek és az oroszok előtt, a mezőny továbbra is egymás sarkát tapossa.

13.24 Az első váltásnál az oroszok vezettek, a második a norvégoknak sikerült a legjobban, de teljesen együtt van a mezőny.

13.15 ELRAJTOLT A SÍFUTÓK FÉRFI CSAPATSPRINTVERSENYE. 10.8 km a táv, 10 csapat a döntőben.

13.10 VÁLTÁS. Köszöni a figyelmet a reggeli szerkesztő Marosi Gergely, délután Cserháti Zoltán folytatja, Rácz Péter és Karádi Zoltán segítségével! 13.30-tól finn–orosz hokimeccs, a győztes a férfitorna elődöntőjében Svédországgal találkozik.

13.01 SÍFUTÁS, NŐI SPRINTVÁLTÓ, NORVÉGIA OLIMPIAI BAJNOK! A második Finnország, az északi dominanciát Svédország teszi teljessé, lesprintelve a németeket. Marit Björgen és Ingvild Flugstad Östberg a győztes váltó két tagja, Björgen ötödik olimpiai aranyérmét szerezte meg. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

Egy olimpiai bajnoki ugrás a fotósoknak (Fotó: Action Images)
Egy olimpiai bajnoki ugrás a fotósoknak (Fotó: Action Images)

12.57 Ötödik váltás! Norvégia őrzi az előnyt, 4.48-cal a finnek előtt váltanak. A harmadik Németország, nyomukban a svédek. Marit Björgen a norvég, Kerttu Niskanen a finn befutóember.

12.55 A negyedik váltás. Norvégia közel öt másodperccel vezet Finnország előtt, Németország jött fel a harmadik helyre, a svédeket még a lengyelek is megelőzték.

12.54 SÍFUTÁS, NŐI CSAPATSPRINT. Norvégia, Finnország, Svédország a sorrend féltávnál.

12.50 ALPESI SÍ. Farkas Norbert is lesiklott, az 50. helyen áll férfi óriás-műlesiklásban, a bajnok Ligetytől összesen 16.04-et kapott.

12.50 Második váltás. Norvégia, Finnország, Svédország a sorrend.

12.48 Az első szakasz után Finnország vezet Norvégia és Svédország előtt.

12.45 SÍFUTÁS. RAJTOL A NŐI CSAPATSPRINT-FINÁLÉ.

12.42 LIGETY MÁR OLIMPIAI BAJNOKKÉNT NYILATKOZIK. „Tudtam jól, hogy nem kell sokat kockáztatnom. Sok versenyen igyekeztem már ehhez hasonló előnyt megőrizni, és elég jó mérlegem van előnyőrzés tekintetében” – mondta az óriás-műlesiklás új királya. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

A győzelem után jött a megérdemelt Ligety-piknik (Fotó: Action Images)
A győzelem után jött a megérdemelt Ligety-piknik (Fotó: Action Images)

12.35 SVÁJCI ÉS OROSZ A LEGJOBB ÓRIÁS-MŰLESIKLÓ HÓDESZKÁS. Újabb svájci arany Szocsiban: Patrizia Kummer győzelmével ért véget a nők párhuzamos óriás-műlesikló versenye. A svájci Formula–1-es Sauber istálló a beérkezést követően pár másodperccel máris gratulációját fejezte ki Twitter-üzenetében. A második a japán Takeucsi Tomoka, a harmadik az orosz Aljona Zavarzina. A férfiaknál az amerikai születésű, de orosz színekben induló Vic Wild (az akadémiai átírás szerint Vik Vajld, ez emészthetetlen...) győzött a svájci Nevin Galmarini és a szlovén Zan Kosir előtt. ÖSSZEFOGLALÓ ITT, EGY KÜLÖNLEGES HÁZASPÁR TÖRTÉNETÉVEL!

12.31 TED LIGETY OLIMPIAI BAJNOK! Biztonságra megy, és egy másodperces előnyével ez bele is fér. Végül 0.48-cal előzi meg Missillier-t. Aranyérmes az amerikai Ted Ligety, ezüstérmes a francia Steve Missillier, bronzérmes a francia Alexis Pinturault. Az első futamban harmincon kívül végzettek folytatják, közülük a legjobb (a kanadai Trevor Philp) is három másodpercnél több hátrányt szedett össze az első menetben. Természetesen Ligety bajnoki címe csak akkor lesz hivatalos, amikor mindenki leér.

12.30 TED LIGETY SÍEL AZ OLIMPIAI BAJNOKI CÍMÉRT. Óriási előnnyel gazdálkodhat.

12.28 Bank a lejtőn. Nem tud bejönni az első háromba, negyedik! Két francia a dobogón, Missillier, Pinturault, Hirscher a sorrend.

12.27 Bank a szuperkombinációban is remek első futamot futott, hogy másodikra elrontsa. És most? Ő az egyetlen, aki egy másodpercen belül van Ligetyhez képest. Missillier már biztos dobogós.

12.26 Simoncelli is csak „kergeti” Missillier idejét, a harmadik ellenőrzőpontnál már egy másodperc fölött a hátránya! Majdnem két másodpercet kapott, nagyon elrontotta, a 15. helyre csúszik vissza.

12.25 Davide Simoncelli jön. Utána már csak Bank és Ligety.

12.24 Matthias Mayer a pályán, rosszul kezd, és hátrányban van a pálya felénél is Missillier-hez képest. Csak negyedik!

12.23Missillier, Pinturault, Hirscher az első három. És jön az első négy az első futamból.

12.18 Missillier tartja első helyét, az osztrák Hirscher és Raich előtt.

12.11 A francia Steve Missillier veszi át a vezetést Raichtól. Missillier, Raich, Kristofferssen az első három. Jön az első futam kilenc leggyorsabbja: Janka, Neureuther, Hirscher, Pinturault, Fanara, Mayer, Simoncelli, Bank és Ligety. A különbségek igen kicsik, kivéve a Ligety és Bank közöttit, mely közel egy másodperc.

12.08 SÍFUTÁS. A férfi csapatsprint selejtezőjének első futamából a németek és a csehek, a másodikból pedig a finnek és az oroszok jutottak tovább az első két helyen, míg idővel a svédek, a kazahok, az amerikaiak, a franciák, a svájciak és éppen csak becsusszantak a címvédő norvégok is.

12.06 Most pedig már Benjamin Raich vezet Henrik Kristoffersen és Luca de Aliprandini előtt.

11.54 Az olasz Luca de Aliprandini veszi át a vezetést. De Aliprandini, Olsson,Jitloff az első három.

11.50 ALPESI SÍ. Haugen idejét Tim Jitloff javítja. Jitloff, Haugen, Goldberg az első három.

11.48 FÉRFI JÉGKORONG. Változás a kanadai felállásban: Duchene helyén St Louis, Price lesz a kezdő Lettország ellen a kapuban.

11.47 EGY KIS HAZAI. Eldőlt, hogy Debrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot. BŐVEBBEN ITT!

11.46 A norvég Haugen átvette a vezetést óriás-műlesiklásban, nyolcan jöttek be.

11.40 ALPESI SÍ, FÉRFI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS. Öten jöttek le, az amerikai Jared Goldberg vezet Bode Miller előtt, a harmadik a szlovén Zan Kranjec. Most jön a legjobb huszonöt, fordított sorrendben, a végén az éllovas Ted Ligetyvel.

11.33 EGY KIS KÖZVETÍTÉS. Az AP hírügynökség gyűjtése szerint 464 tv-társaság közvetít. Az oroszok 75 százaléka legalább 15 percre bekapcsolódott a közvetítésekbe. Legalább 190 millió kínai nézett bele az olimpiába.

11.30 ALPESI SÍ. Ivica Kostelic a pályán, rajt a férfi óriás-műlesiklás 2. futamában.

11.25 Nem zárja ki, hogy „célba veszi” a 2018-as pjongcsangi olimpiát Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok sztárműkorcsolyázója, aki előbb sérülés miatt visszalépett a szocsi játékoktól, majd bejelentette visszavonulását. BŐVEBBEN ITT!

11.24 ÉLETE FORMÁJÁBAN VOLT, DE... esett egy óriásit. A brit Rowan Cheshire még mindig nem néz ki igazán jól.

11.10 SVÉDORSZÁG A FÉRFI JÉGKORONGTORNA ELŐDÖNTŐJÉBEN! Svédország–Szlovénia 5–0. A gólszerzők Steen (19. - emberelőnyből), D. Sedin (42.), L. Eriksson (49.) és Hagelin (52., 57.). Svédország az elődöntőben a Finnország–Oroszország negyeddöntő győztesével mérkőzik meg. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

11.04 ÖT. SZLOVÉNIA ÖSSZEOMLOTT. Carl Hagelin ismét, 57. perc. Svédország–Szlovénia 5–0.

11.03 KOWALCZYK ÉS BJÖRGEN A DÖNTŐBEN! A női csapatsprint selejtezőjének első futamát a finnek nyerték meg toronymagasan, míg a második biztos továbbjutó helyet a Justyna Kowalczykkal felálló lengyelek szerezték meg. A másodikban a norvégok nyertek a svédek előtt, míg idővel az amerikaiak és a svájciak is továbbmentek. Az előbbiből az orosz, német, osztrák, szlovén duó is bejutott még a 12:45-kor kezdődő döntőbe.

11.02 A FÉRFIAK CÍMVÉDŐJE IS BÚCSÚZOTT HÓDESZKÁBAN. A nők után a férfiaknál is búcsúzott a címvédő nyolcaddöntőben párhuzamos óriás-műlesiklásban. A kanadai Jasey Jay Anderson az első futamban még kilenc századdal gyorsabb volt Rok Margucnál, de a visszavágón sokkal gyorsabban siklott a szlovén, s végül összesítésben 47 századot vert Andersonra. A címvédő mellett a vancouveri második, az osztrák Benjamin Karl is kiesett.

10.55 NÉGY. SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA 4–0. A szlovén csapat kihúzta Mitja Robar kiállítását, ám a kiegészülés után Carl Hagelin beköszönt. 52. perc.

10.50 ELDŐLT. SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA 3–0. Szlovénia nem tud mit kezdeni a fórral, cserébe Loui Eriksson a 49. percben megszerzi a harmadik svéd gólt, már egyenlő létszámban.

10.48 FÉRFI JÉGKORONG. Kétgólos előnyben, de emberhátrányban Svédország, Marcus Johansson ült ki. A szlovén csapatnak 16 perce van kitalálni valamit. Ha nem megy, akkor Svédország elődöntős, és a finn–orosz rangadó győztesét kapja a négy között.

10.43 KIESETT A CÍMVÉDŐ HOLLAND HÓDESZKÁS. Már a 16 között búcsúzott a címvédő Nicolien Sauerbreij női párhuzamos óriás-műlesiklásban. A holland még megnyerte az első futamot Ina Meschikkel szemben három tizeddel, de a másodikban az osztrák meglepetésre 35 századdal gyorsabb volt, így összesítésben öt századdal Meschik jutott a nyolc közé.

10.40 FÉRFI JÉGKORONG. 3. HARMAD, SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA 2–0! Góllal kezdődik a záró harmad, Daniel Sedin talál be 41:42-nél.

10.23 FÉRFI JÉGKORONG, VÉGE A 2. HARMADNAK. SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA 1–0. 26:11 a lövésarány Svédországnak.

10.18 SÍFUTÁS. Közben elrajtolt a női csapatsprint.

10.17 JÉGKORONG. Sedin kiállítása sem hozott változást, Svédország–Szlovénia 1–0.

10.15 ALPESI SÍ. Véget ért a férfi óriás-műlesiklás első futama, a szenzációs futamot menő Ted Ligety közel egy másodperccel (+0.93) vezet legközelebbi riválisa, Ondrej Bank előtt. Farkas Norbert az 55. helyen áll, 79-en jöttek le, a legrosszabb időeredménnyel az indiai Himanshu Thakur. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

10.08 Három veszélyes svéd lövés, eredmény nélkül, viszont a Kranjcot akasztó Daniel Sedin is kiül két percre.

10.06 Szlovén kiállítás, a svéd kispad egy emberként ugrott fel, és követelt két percet Sabahudin Kovacevicnek. Megkapta.

10.05 Majdnem 1–1, szlovén ziccer! Szomszédaink nem tűnnek úgy, mint akik meg akarják adni magukat.

10.04 A szlovén bekkek nagyon meg akarják verni Karlssont, de aztán mégsem kezdenek ütni. Egy kis összehörrenéssel levezették a feszültséget. Eltelt a mérkőzés fele, Svédország–Szlovénia 1–0.

10.00 Helyzet bőven van a svéd–szlovénon, gól azonban csak egy, Svédország továbbra is vezet Steen találatával.

9.56 Nagy szlovén nyomás, nincs viszont gól, Lundqvist bemutat egy dupla védést.

9.54 2. HARMAD, SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA FÉRFI JÉGKORONG-NEGYEDDÖNTŐ,1–0. Előbb kihagyott svéd (áthúzódó) előny, most pedig szlovén fór.

9.53 BOTRÁNY. Az amerikai bobosoknál veszekedés van: a 2010-es olimpiát megjárt, de Szocsiról lemaradt Chuck Berkeley szerint korrupció befolyásolta az amerikai egységek összeállítását. Berkeley alaposan belemar Lolo Jonesba is, aki szerinte nem képességei, hanem eladhatósága alapján került a csapatba – mondhatni, a marketingdollárok repítették Szocsiba.

9.47 Ha már megemlítettük az osztrák azerit, van olasz görög is: Massimiliano Valcareggi.

9.41 ALPESI SÍ. Farkas Norbert lejött az óriás-műlesiklás 1. futamában, 1:29.77 az ideje, 8.69 a hátránya az élen álló Ted Ligetyvel szemben. Öt versenyzőnél ment jobb időt.

9.36 VÉGE AZ 1. HARMADNAK, SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA 1–0. Alexander Steen emberelőnyös góljával. Lövésarány 10:6 a svédeknek.

9.33 SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA 1–0! A svédek bezzeg belövik az emberelőnyt. Egy gyilkos lövés elmegy a kapu mellett, a palánkról visszavágódik, pont Steen elé, aki éles szögből szépen kilövi a rövidet. A gólpasszt Alfredsson és Erik Karlsson jegyzi.

9.29 AZERI OSZTRÁK. Lejött a sípályán az azeri színekben versenyző, kevésbé azeri etnikumú (konkrétan született osztrák) Patrick Brachner. Az azeriek csak a legjobbakhoz nyúlnak: az azeri futsalosok brazilok, az azeri síelők osztrákok.

9.18 MEKKORA ZICCER! Kettő az egyben mennek el a szlovénok, de elhibázzák a kidolgozott helyzetet. Lundqvist aztán véd még egyet, a harmad fele eltelt, 0–0.

A svédek egygólos vezetéssel zárták Szlovénia ellen az első harmadot (Fotó: Reuters)
A svédek egygólos vezetéssel zárták Szlovénia ellen az első harmadot (Fotó: Reuters)

9.17 Szlovén emberelőny, de nem tudnak élni a kék mezesek Jonathan Ericsson kiállításával. Még 11 perc a harmadból.

9.09 Nem túlzottan meglepő: fölényben a svédek, eddig csak ők lőttek kapura.

9.00 MEGY AZ ELSŐ FÉRFI JÉGKORONG NEGYEDDÖNTŐ, SVÉDORSZÁG–SZLOVÉNIA.

8.55 Adam Zampával lent az első harminc. Ligety, Bank, Simoncelli, Mayer, Fanara. Ligety közel egy másodperces fórt hozott össze, az arany a kezében van. Mindjárt jégkorong.

8.52 A CSEH BANK VISZONT GYORS! Ondrej Bank egyszer majdnem bajba került, de fantasztikusan síelt, ő az első, aki egy másodpercen belül van Ligetyhez képest (és nem zárják ki...)! 1:22.01 az idő, 0.93 a hátrány. Az első öt: Ligety, Bank (+0.93), Simoncelli (+1.27), Mayer és Fanara (egyaránt +1.33).

8.49 Defago kiesik. Caveziel hibázik és lassú.

8.47 Ivica Kostelic huszonharmadikként jön le, az első harminc két svájcival (Defago, Caveziel), két cseh versenyzővel (Bank, Kryzl) és a szlovák Zampával zárul. Az első öt: Ligety messze mindenki előtt, aztán egy tizeden belül Simoncelli, Matthias Mayer, Fanara és Pinturault.

8.45 TÖRLÉS. Törölték az északi összetett csapatversenyének a síugróedzését, mivel pocsék a sánc állapota. A kedden szakadó eső nem kímélte.

8.38 SIMONCELLI! Davide Simoncelli remekül megy, feljön a 2. helyre, 1.27 a hátránya Ligetyhez képest. Fantasztikus látvány egyébként a pálya környezete (értsd: ma végre kitisztult az idő, lehet látni!). Ligety, Simoncelli (+1.27), Mayer és Fanara (+1.33), Pinturault (+1.36 a sorrend).

8.36 Mondjuk ezen a versenyen van Ligety, és vannak a többiek.

8.35 Matthias Mayer. Ő legalább jól jön, sőt! 1.33 hátrány Ligetyhez képest, második, holtversenyben Fanarával. Az amerikai mögött hihetetlenül szoros a mezőny, a két második helyezett és a 10. Benjamin Raich között 0.26 a különbség.

8.30 Jön Bode Miller. Aztán megy, anélkül, hogy mély benyomást tenne a nézőre. Csak 14. Ligety az élen, semmi nem fenyegeti egyelőre, úgy tűnik, ez az olimpiai bajnoki cím már csak rajta múlik.

8.24 A 90-es rajtszámú Luke Steyn lesz Zimbabwe első téli olimpikonja. Állítólag rengetegen fogják nézni Zimbabwében, mit különlegességet.

8.22 Stefan Luitz egy másodpercen belül Ligetyhez képest, de diszkvalifikáció fenyegeti. Az amerikai olyan időt ment, aminek a közelébe sem tudnak kerülni a riválisok. Luitzot ki is zárták.

8.19 Lent az első tíz. Ligetyhez (1:21.08) képest a hátrányok: Fanara +1.33, Pinturault +1.36, Hirscher +1.39, Neureuther +1.43, Missillier +1.50, Dopfer +1.51, Raich +1.59.

8.15 Benjamin Raich is megkapja a magáét, csak 7., 1.59-et kapott Ligetytől.

8.12 ALPESI SÍ. Hetedikként Ted Ligety a lejtőn, és nagyon megy, óriásit megy!!! Másfél másodpercet ad az addig vezető Thomas Fanarának. Ligety, Fanara, Pinturault, Hirscher, Neureuther, Dopfer, Mölgg a sorrend.

Ted Ligety szenzációs idővel zúdult le a lejtőn (Fotó: Reuters)
Ted Ligety szenzációs idővel zúdult le a lejtőn (Fotó: Reuters)

8.08 AMI MÁR MEGY. Alpesi sí, férfi óriás-műlesiklás, 1. futam. Farkas Norbert 79.-ként indul, egy görög és egy iráni között. A rajtlistán zimbabwei versenyző is van. Hódeszkában férfi és női párhuzamos óriás-műlesiklás selejtező, ma eljutnak a döntőig.

8.00 JÓ REGGELT KÍVÁNUNK! Nyolc aranyérmes kilétére derül fény a szocsi téli olimpia tizenkettedik versenynapján, de a nap sztárjai a férfi jégkorongozók lesznek. Tegnap lejátszották a rájátszás mérkőzéseit, ma már negyeddöntők jönnek: a finn–orosz és az amerikai–cseh mérkőzés valódi csemegét ígér. 9 órakor a svéd–szlovén találkozóval kezdődnek meg a hokinegyeddöntők, a kanadai–lett találkozó sima egyesnek tűnik.

TÉLI OLIMPIA, A SZERDAI PROGRAM
06.00HódeszkaFérfi és női párhuzamos óriás-műlesiklásselejtező
08.00–10.00Alpesi síFérfi óriás-műlesiklás1. futamFarkas Norbert
09.00–11.30JégkorongFérfiaknegyeddöntőSvédország–Szlovénia
10.00HódeszkaFérfi párhuzamos óriás-műlesiklásdöntő
10.00HódeszkaNői párhuzamos óriás-műlesiklásdöntő
10.15–11.15SífutásFérfi és női csapatsprintselejtező
11.00–14.00CurlingNőkelődöntőNagy-Britannia–Kanada, Svédország–Svájc
11.30–13.00Alpesi síFérfi óriás-műlesiklás2. futamFarkas Norbert
12.45–13.45SífutásNői csapatsprint (klasszikus)döntő
12.45–13.45SífutásFérfi csapatsprint (klasszikus)döntő
13.30–16.00JégkorongFérfiaknegyeddöntőFinnország–Oroszország
14.30–16.30GyorskorcsolyaNői 5000 méterdöntő
15.30–17.00SílövészetVegyes váltódöntő
16.00–20.30MűkorcsolyaNőkrövidprogram
16.00–19.00CurlingFérfiakelődöntőKanada–Kína, Svédország–Nagy-Britannia
17.15–19.15BobNői kettes3-4. futam
18.00–20.30JégkorongFérfiaknegyeddöntőKanada–Lettország
18.00–20.30JégkorongFérfiaknegyeddöntőEgyesült Államok–Csehország
A TELEVÍZIÓS PROGRAM
Február 19., szerda
M1

08.11–10.30:
Hódeszka, párhuzamos műlesiklás. Alpesi sí, férfi óriás-műlesiklás
12.25–14.00:
Hódeszka, párhuzamos műlesiklás. Sífutás, sprintváltó. Alpesi sí, férfi óriás-műlesiklás. Sífutás, sprintváltó
15.30–17.25:
Gyorskorcsolya. Sílövészet, vegyes váltó
M2

20.45–23.05:
Curling, elődöntő. Bob, nők. Összefoglaló a nap eseményeiről
Duna

13.25–16.00:
Jégkorong, negyeddöntő (élő)
18.00–20.35:
Jégkorong, negyeddöntő (élő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik