Szocsi 2014: brit-kanadai döntő lesz férfi curlingben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.19. 18:55
Az elődöntőknél járnak a férfi curlingtornán az oroszországi Szocsiban zajló téli olimpián. A pénteki döntőt Kanada és Nagy-Britannia vívja majd egymással, míg a harmadik helyért Svédország és Kína csap össze.

Az alapszakaszt százszázalékos teljesítménnyel megnyerő, címvédő kanadaiak Kínával mérkőztek, és a hatodik endig gyakorlatilag szoros volt a találkozó: ekkor 4–4-et mutatott az eredményjelző. A hetedik endet viszont 3 ponttal nyerték meg a kanadaiak, és bár a következőben egyre megint feljöttek az ázsiaiak, utána megint egy hárompontos észak-amerikai end következett. Így az utolsó játszmában néggyel kellett volna nyernie a kínaiaknak még az extra endhez is, így amikor már csak három kő volt hátra, a házban pedig egy sem, feladták a további küzdelmet.

Ennél sokkal szorosabb küzdelmet hozott a világbajnoki címvédő svédek és a brit színekben induló skótok mérkőzése. Utóbbiak szereztek vezetést, majd a skandinávok fordítottak, de a hatodik end után már megint a britek vezettek úgy, hogy egyszer raboltak is. A kilencedik end után 5–4-re vezettek a svédek, de a skótok fejezhették be a tizediket. Mivel ezt óriási bravúrral 2–0-ra hozták – ugyanúgy, ahogyan a rájátszásban a norvégok ellen –, a meccset is megnyerték 6–5-re.

Szocsi 2014
CURLING, FÉRFI ELŐDÖNTŐ
Kanada–Kína 10–6
Nagy-Britannia–Svédország 6–5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik