Nemzetisport.hu 2010.02.03 09:55 Frissítve: 2014.03.07 01:55

Bode Miller öt számban indul a téli játékokon

Az amerikai sícsapat edzője, Sasha Rearick keddi nyilatkozatában elmondta, Bode Miller úgy tervezi, az alpesi sí mindegyik (összesen öt) számában elindul. Miller február 13-án lesiklással kezd, majd kombinációban, szuperóriás-műlesiklásban (szuper G), óriás-műlesiklásban és műlesiklásban (szlalom) is versenybe száll.

Miller minden alpesi számban lehetőséget kap Vancouverben (Fotó: Action Images)
Miller minden alpesi számban lehetőséget kap Vancouverben (Fotó: Action Images)

Sokáig nem volt biztos, hogy az amerikai síelő el tud-e indulni mindegyik számban, mert kihagyta a nyári felkészülést, és egy decemberi röplabda-mérkőzésen szerzett bokasérülése miatt még mindig nincs csúcsformában.

„Az az igazság, jobban aggódom a technikája, mint a fizikai kondíciója miatt" – mondta Rearick.

„A technikai számok jelenhetik majd a legnagyobb kihívást. A lesiklás nagyon jól megy neki, és a szlalomban is egyre jobban teljesít, de szuper G-ben és óriás-műlesiklásban még nagyon sokat kell dolgoznunk. Régóta nem vett részt ilyen edzéseken, így a hátralévő pár napban fontos, hogy ezekre a számokra is hangsúlyt fektessünk" – tette hozzá az amerikai sícsapat edzője.

Miller óriás-műlesiklásban ebben a szezonban még nem szerzett pontot világkupa-versenyen, míg négy másik amerikai társa igen, így ebben a versenyszámban volt a leginkább kérdéses az indulása. Azt azonban ne feledjük, hogy az olimpián egyedetlen dolog számít: érmet nyerni – nem érdekesek a korábban szerzett világkupa-pontok –, így Millernek jó esélye van a dobogó valamelyik fokán végezni, ha két jó futamot tud teljesíteni.

„Egyetlen dolog, amit szeretnék, hogy Bode jó futamokat menjen mindegyik számban – mondta Rearick. – Menjen, és versenyezzen úgy, ahogy karrierje során mindig is tette, önmagát, a közönséget és a szakmai stábot is lenyűgözze, inspirálja. Ez az, amire számítok, és amit el is várok tőle."

A 32 éves amerikai sportoló eddig kétszer nyert összetett világkupát, négyszer világbajnokságot. A 2002-es téli játékokon, Salt Lake Cityben két ezüstérmet szerzett. Egyike annak az öt férfinak, akinek mind az öt versenyszámban sikerült már világkupa-versenyt nyernie. Összesen harmincegy versenyen győzött, ezzel a legsikeresebb amerikai alpesi síelő.

2014.03.27 18:06:37

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A 30 évvel ezelőtti téli olimpia helyszínei siralmas látványt nyújtanak.

2014.03.16 16:16:54

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A sílövő Martin Fourcade három versennyel a vége előtt megnyerte az összetett világkupát.

2014.03.12 12:49:01

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

Svindal és Höfl-Riesch lett az évad a legjobb lesiklója. A német bukott, kérdéses a folytatás.

2014.03.02 17:35:58

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A síző szerint sportszakmailag az olimpiaihoz hasonló eredmény a Crans Montanában elért 5. hely.

2014.02.24 11:35:20

Archív téli olimpia KARÁDI ZOLTÁN

Björndalen két arannyal zárt a téli olimpián, a női curlingdöntő hat játékosa elmúlt már 37 éves.