Sílövő-vb: taroltak a norvégok férfi sprintben

Vágólapra másolva!
2024.02.10. 19:26
A norvég Sturla Holm Laegreidot ünneplik honfitársai a sílövő-világbajnokságon (Fotó: Getty Images)
Hármas norvég sikerrel zárult a férfiak 10 kilométeres sprintversenye a csehországi Nove Mestóban zajló sílövő-világbajnokság szombati napján.

 

A győzelmet hibátlan lövészetének köszönhetően szerezte meg a váltóval olimpiai aranyérmes Sturla Holm Laegreid, aki hatodik világbajnoki címét ünnepelhette, a harmadikat egyéniben. A sportág legendás alakjának, a címvédőként rajtoló Johannes Thingnes Bönek a tavalyi évvel ellentétben ezúttal nem fért bele az egy lövőhiba és az ezzel járó 150 méteres büntetőkör, mert hiába számít a mezőny legjobb sífutójának, a plusz táv miatt 3.5 másodperccel kikapott honfitársától a 10 kilométeres versenyen. A bronzérmes a lövészet során szintén egyszer célt tévesztő Vetle Sjaastad Christiansen lett.

A 17-szeres világbajnok Bö így nem tudott közelebb férkőzni a biatlon legeredményesebb versenyzőjéhez, a szintén norvég Ole Einar Björndalenhez, aki húsz vb-aranyérmet gyűjtött a pályafutása során.

Mivel a most kialakult különbségeket magukkal viszik a biatlonosok az üldözéses versenyre, így azon is könnyen összejöhet a „söprés". A vb vasárnap mindkét nem üldözéses versenyével folytatódik.

SÍLÖVŐ-VB
Férfi sprint (10 km)
1. Sturla Holm Laegreid (Norvégia) 25:23.9 perc (0 büntető kör)
2. Johannes Thingnes Bö (Norvégia) 3.5 mp hátrány (1)
3. Vetle Sjaastad Christiansen (Norvégia) 18.6 mp h. (1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik