Téli olimpia: a kínai modell megnyerte a második aranyát is

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 04:14
null
Ku Aj-ling Eileen ismét nagyot ment (Fotó: AFP)
Ku Aj-ling Eileen győzelmével ért véget a nők félcsődöntője síakrobatikában a pekingi téli olimpián. A 18 éves hölgy ezzel már a második aranyérmét és összességében a harmadik érmét szerezte meg a kínai fővárosban.

 

Ku Aj-ling Eileen a síakrobatika történetének legfiatalabb olimpiai bajnoka lett, amikor megnyerte az ugrás szakágat Pekingben. A 18 éves kínai, aki a téli játékok egyik legnagyobb sztárja, összesen három érmet gyűjtött, két arany mellett egy ezüstöt is, utóbbit slopestyle-ban.

Ku Aj-ling Eileen pénteken a félcső döntőjében parádés gyakorlatokkal bizonyította, hogy ezen az olimpián nincs nála jobb. A versenyzők három menetet teljesítettek, és mindenkinél a legmagasabb pontszámot vették figyelembe a végső sorrendnél.

Nos, a kínai a második gyakorlatára kapott 95.25-tel nyerte meg a döntőt, de az elsőre kapott 93.25-tel is az első helyen végzett volna. A harmadik alkalommal már aranyérmesként indult, de ez inkább amolyan tiszteletmenet volt, nem vette komolyan.

Az Egyesült Államokban született, modellként sem utolsó Ku Aj-ling Eileen tehát három dobogós hellyel zárt – elég jó bemutatkozás volt ez az első olimpiáján. Korábban egy síakrobata sem szerzett három érmet ugyanazon az olimpián.

Ku Pekingben lemásolta a 2020-as ifjúsági olimpián mutatott produkcióját, akkor is két arany és egy ezüst volt a mérlege, és az ezüstöt ugyanúgy slopestyle-ban szerezte meg.

SÍAKROBATIKA
NŐK, FÉLCSŐ
Döntő
1. Ku Aj-ling Eileen (Kína) 95.25

2. Cassie Sharpe (Kanada) 90.75
3. Rachael Karker (Kanada) 87.75
4. Kelly Sildaru (Észtország) 87.00
5. Li Fang-huj (Kína) 86.50
6. Hanna Faulhaber (Egyesült Államok) 85.25

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik