Téli olimpia: Hansdotternek sikerült, a svédé a műlesiklás aranya

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER (Budapest)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER (Budapest)
Vágólapra másolva!
2018.02.16. 06:55
Frida Hansdotter nyerte meg a műlesiklás aranyérmét a pjongcsangi téli olimpián, a második helyen a svájci Wendy Holdener végzett, a bronzérmes az osztrák Katharina Gallhuber lett.

Bár Hansdotter sikere meglepetés, főleg Shiffrin szakági fölénye miatt, de a svéd rendre jól szerepel ebben a számban. Négyszer nyert világkupaversenyt, továbbá egy ezüst és két bronzérme van a világbajnokságokról.

A beszámolók szerint Shiffrin betegséggel küzd, és közvetlenül a mai második rajtja előtt is még hányt…

Két magyar indult ebben a számban. Hozmann Szonját kaputévesztés miatt kizárták az első futamban, Maróty Mariann Mimi összesítésben az 53. helyen végzett.

Maróty Mariann Mimi: – A második futamban már kicsit jobban feküdt nekem a pálya tűzése, de a talajt már kisíelték az előttem indulók. Ez a futamom jobb volt, mint az előző, de úgy érzem, mentem már ennél jobb futamokat is. Ha az egész versenyt kell értékelnem, azt kell mondanom, hogy nehéz volt, talán kicsivel tudtam volna jobbat is – az első futamot nagyon sajnálom… A következő napokban pihenünk, majd készülünk a csapatversenyre.

A női lesiklás friss olimpiai bajnoka, a svéd Frida Hansdotter a vegyes zónában:

„Shiffrin lesiklása a világ leghosszabb perce volt. Mondogattam magamban, ez meglehet, ez meglehet, ez meglehet, aztán meglett és csak bőgtem. Teljesen boldog vagyok a pályafutásom alakulásával, az egy dolog, hogy Mikaela Shiffrin ennyire fantasztikus versenyző. Érted, a világon nincs annyi ezüst, mint ami nekem Shiffrin mögött! Tegnap is nyert és szenzációsan ment, de ma éreztem, hogy a teljesítménye ad egy kis reményt nekem. Nem vezetett két másodperccel, mint szinte mindig. Na, mondtam, most kell megragadni a lehetőséget!”

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
ALPESI SÍ, NŐI MŰLESIKLÁS
1. Frida Hansdotter (Svédország) 1:38.63

2. Wendy Holdener (Svájc) +0.05
3. Katharina Gallhuber (Ausztria) +0.32
4. Mikaela Shiffrin (Egyesül Államok) +0.40
5. Anna Swenn-Larsson (Svédország) +0.98
6. Nina Haver-Löseth (Norvégia) +1.53
…53. Maróty Mariann Mimi (Magyarország) +34.15
Hozmann Szonját (Magyarország) kaputévesztés miatt kizárták az első futam után.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik