Gyorskorcsolya: kerékpárra vált az ötszörös olimpiai bajnok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.06.29. 08:23
Pályakerékpárosként szeretne részt venni a jövő évi londoni olimpián Claudia Pechstein ötszörös olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó.

A 39 esztendős sportoló a Sport Bild című napilapnak nyilatkozva azt mondta, az ötkarikás indulási jog megszerzéséhez vezető út első lépéseként rajthoz áll a jövő hét szerdán kezdődő német bajnokságon az egyéni üldözéses versenyben, valamint vagy az 500 méteres időfutamon, vagy a sprintszámban.

Pechsteinnek február elején járt le a doppingvétség miatt kapott két évre szóló büntetése, amelyet a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) még 2009-ben rótt ki rá, mert vörösvértest-állománya kiugróan magas értéket mutatott több korábbi tesztelés alkalmával. Az ISU döntését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helybenhagyta. Az ártatlanságát mindvégig hangoztató hatszoros világbajnok sportoló tavaly novemberben megjelent önéletrajzi könyvében arról írt, hogy nem sokkal büntetése után a férjével együtt le akart ugrani egy autópályán átvezető hídról, és végül edzője beszélte le az öngyilkosságról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik