Redknapp. Menni vagy nem menni...?

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.02.09. 11:02
Valódi érzelmi hullámvasút volt az utóbbi pár nap Harry és a Spurs-szurkolók számára. A bírósági üggyel kapcsolatban meg kell követnem edzőnket...

Valódi érzelmi hullámvasút volt az utóbbi pár nap Harry és a Spurs-szurkolók számára. A bírósági üggyel kapcsolatban meg kell követnem edzőnket, hiszen én is felültem a média karakterizálásának és biztos voltam benne, hogy történt valami törvénytelenség. Ám az egyhangú ítélet (12-0) azt bizonyítja, hogy valóban nem volt alajpa a vádaknak. Harry egy már-már megható nyilatkozatban köszönte meg a támogatást - külön kitérve a Spurs-Wigan meccsen tapasztaltakra (sokáig skandálta a nevét a Lane). HAPPY END. Összeborulás, nyugi van, szezon végéig koncentrálhatunk a bajnokságra, a BL-hely visszahódítására. Erre alig pár órával később Capello lemondott a szövetségi kapitányságról. Harry nyilván az első számú választás mind az FA, mind a játékosok, mind a közvélemény számára. Hogy jöhet ki jól ebből a Klub?Valódi érzelmi hullámvasút volt az utóbbi pár nap Harry és a Spurs-szurkolók számára. A bírósági üggyel kapcsolatban meg kell követnem edzőnket, hiszen én is felültem a média karakterizálásának és biztos voltam benne, hogy történt valami törvénytelenség. Ám az egyhangú ítélet (12-0) azt bizonyítja, hogy valóban nem volt alajpa a vádaknak. Harry egy már-már megható nyilatkozatban köszönte meg a támogatást - külön kitérve a Spurs-Wigan meccsen tapasztaltakra (sokáig skandálta a nevét a Lane). HAPPY END. Összeborulás, nyugi van, szezon végéig koncentrálhatunk a bajnokságra, a BL-hely visszahódítására. Erre alig pár órával később Capello lemondott a szövetségi kapitányságról. Harry nyilván az első számú választás mind az FA, mind a játékosok, mind a közvélemény számára. Hogy jöhet ki jól ebből a Klub?

MELLÉKÁLLÁS

Kábé sehogy. De elfogadható megoldás lehetne Lineker javaslata. Szerinte szezon végéig félállásban intézhetné Harry a szövetségi kapitányi teendőket. Hiszen valljuk be, szezon közben alig van tennivalója a válogatott mesterének - ráadásul Harry-nek nem is nagyon kell időt szakítania a potenciális válogatott játékosok megismerésére, hiszen mindegyiküket U-17-es koruk óta látja játszani (és alighanem mindegyiküket megpróbálta már leigazolni legalább egyszer). Persze nem ideális megoldás a Tottenham szempontjából, mert a BL-szereplés eléréséhez maximális koncentráció kell Redknapp részéről is, de mégis jobb mintha új edző után kellene néznünk. A legjobb persze az lenne, ha nyárig átmeneti kapitányt választanának (Stuart Pearce tökéletesen megfelelne), és utána esetleg mehetne Harry. Megnyerné Angliának az EB-t aztán le is mondana és jöhetne vissza a Spurs-höz... naja.

Sok név felmerült egyébként Redknappen kívül is a szövetségi kapitányi posztra: Hodgson, Beckham, Pearce (permanensen), O'Neill, Mourinho és még sorolhatnám. És közöttük is akad megfelelő ember a posztra, csakhát Redknapp-et akarják a legtöbben. Sokat nyomhat a latban az is, hogy Rio Ferdinand és Rooney is nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy nekik speciel Harry-re esne a választásuk.

HA MEGY...

Ha elvesztenénk Harry-t az hatalmas csapás lenne a szezon hátralévő részét tekintve. Nem egy taktikai zseni az ember, de ért a focisták nyelvén - és ami a legfontosabb, elhozta a várva várt stabilitást a csapatba. A távozása szükségszerűen megbolygatná a tükörsima állóvizet aminek (többek között) az eredményeket köszönhettük. Egy új edző (bárki legyen is az) mindenképpen szeretné majd rányomni a bélyegét a csapatra - és gondolom kevesen vannak azok akik érdemi változást szeretnének látni a mostani Tottenham-en. Potenciálisan katasztrofális lehet tehát az évközbeni edzőváltás - különösen, hogy ilyen jól megy a hajó. Hogy ki jöhetne Harry helyére az vad találgatások tárgya lehet - sokan említik Mourinhót, akit Levy már a portugál chelsea-s időszaka előtt el akart hozni Portóból. Én nem örülnék neki feltétlenül (meg persze az is kérdéses, hogy az erősen felfújt egójú Zsozénak nem derogálna-e a PL aktuálisan harmadik helyezett csapata). Meg aztán a csapatai által játszott foci nem éppen felel meg a Tottenham way-nek.

De ne rohanjunk ennyire előre. Még az is lehet, hogy másra esik az FA választása, illetve az is előfordulhat, hogy Harry nemet mond a körülményekre hivatkozva (szezon közepén nem illik ott hagyni csapot papot). Mindenesetre el tudtuk volna viselni ezt az időszakot úgy is, ha a bírósági tárgyalás az egyetlen dráma a Klub menedzsmentjét illetően.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BREAKING NEWS:

Harry kommentárja Capello lemondásáról:

"Sokkoló hír. Engem meglepett. Tudtuk, hogy nyáron menni fog, de hogy már most távozna, arra senki sem gondolt.

A Tottenham fantasztikus. A szurkolók nagyszerűek voltak a Wigan-meccsen.

Nem lenne helyes a Tottenham-en kívül bármi másra koncentrálnom.

Nem gondolkodtam a szövetségi kapitányságról. Az FA meg fogja hozni a döntését, és bármi is legyen ez a döntés, remélem Anglia jól jár vele."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik