Top 10 – most kiderül, melyik futballsztár háza a legdrágább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 21:12
null
10. Kaká /AC Milan/ – 3 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
A profi futballisták milliókat keresnek naponta, így nem várhatjuk el tőlük, hogy egy ütött-kopott panelben lakjanak, vagy beköltözzenek a kis családdal egy lakótelepre. Szauna, mozi, haszontalanul sok fürdő- és hálószoba, ezek jellemzik a fényűző palotákat. De vajon melyik futballsztár otthona a legdrágább? A top 10-es listából most kiderül!
10. Kaká /AC Milan/– 3 millió dollár (638.7 millió forint)

A nagyjából 1500 négyzetméter alapterületű, kétszintes házat a brazil középpályás akkor vásárolta, amikor Madridba érkezett, majd miután visszatért az AC Milanhoz, a palotát Gareth Bale „örökölte meg”. Bár szóba került, hogy a walesi megveszi a Kaká-rezidenciát, de a ballábas szélső végül a bérlést választotta, mivel így „csak” havi 17 ezer dollárt, vagyis nagyjából 3 millió 600 ezer forintot kell fizetnie.

9. Andrés Iniesta /Barcelona/ –  4.6 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
9. Andrés Iniesta /Barcelona/ – 4.6 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
9. Andrés Iniesta /Barcelona/ – 4.6 millió dollár (979.3 millió forint)

A katalánok középpályásának háza nagy befektetés volt, de megérte az időt és a pénzt is. A majd' egymilliárd forintért felhúzott Iniesta-lak 18 hónapig épült, és belülről a sok díj miatt leginkább úgy néz ki, mint egy múzeum. A Barca futballistája úgy tűnik, elégedett a végeredménnyel, hiszen családjával már lassan 8 éve itt laknak.

8. Lionel Messi /Barcelona/ – 5 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
8. Lionel Messi /Barcelona/ – 5 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
8. Lionel Messi /Barcelona/ – 5 millió dollár (1 milliárd forint)

Az argentin zseni már megrendelt, 5 millió dollárért épülő háza, jobban mondva, rezidenciája, madártávlatból futballpályát mintáz majd. A 1300 négyzetméteres elterülő új otthonát egyébként az a Luis de Garrido álmodta meg, aki többek között Naomi Campbellnek is tervezett már otthont.

7. Mario Balotelli /AC Milan/ –  5 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
7. Mario Balotelli /AC Milan/ – 5 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
7. Mario Balotelli /AC Milan/ – 5 millió dollár (1 milliárd forint)

Ahogy Kaká, úgy Balotelli sem lakik már a korábban építtetett palotájában. Az olasz csatár házát bárki kibérelheti, akinek a szokásos kiadások mellett akad havi 22 ezer dollárja (4.6 millió forint) a lakbérre. Azt nem tudjuk, hogy a villany-, vagy a vízdíj benne van-e az összegben, de az biztos, hogy a cheshire-i házban található egy mozi és egy hatalmas medence is.

6. Cristiano Ronaldo /Real Madrid/ – 6 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
6. Cristiano Ronaldo /Real Madrid/ – 6 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
6. Cristiano Ronaldo /Real Madrid/ – 6 millió dollár (1.3 milliárd forint)

Úgy látszik, ha valaki szeretne futballista-otthonokat látni, akkor Chesire-be kell utaznia. Az Anglia északnyugati részén található megyében áll ugyanis Cristiano Ronaldo háza is. A Real Madrid portugálja manchesteri évei alatt vette a luxusházat, és lakott benne 2003 és 2009 között. Sokan azt gondolták, hogy CR azért ragaszkodik az angliai otthonához, mert egyszer még visszatér az MU-hoz, de a szélső 2013 nyarán végül piacra dobta korábbi otthonát, így elkeserítve rengeteg manchesteri drukkert.

5. Frank Lampard /Chelsea/ – 6 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
5. Frank Lampard /Chelsea/ – 6 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)

5. Frank Lampard /Chelsea/ – 7 millió dollár (1.5 milliárd forint)

Két emelet, egy földalatti edzőterem, egy teniszpálya, egy medence,és három hektár föld - ez Frank Lampard birtoka. A Chelsea középpályása által 2004-ben vásárolt csodaház piaci értéke eléri a másfél milliárd forintot is, de még ezzel is csak az ötödik helyre fért oda.

4.  John Terry /Chelsea/ – 7.5 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
4. John Terry /Chelsea/ – 7.5 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)

4. John Terry /Chelsea/ – 7.5 millió dollár (1.6 milliárd forint)

Miután John Terry, a „kékek” védője eladta régi otthonát, úgy érezte, nincs a piacon olyan ingatlan, amely megfelelne igényeinek, így inkább építtetett egyet a saját ízlése szerint. Van itt nyolc fürdő, kilenc háló, a szokásos medence és szauna, valamint egy pici moziterem is. A házat egyébként kizárólag egy privát úton lehet megközelíteni, így a kíváncsiskodóknak bizony helikoptert kell bérelniük, ha látni akarják a villát.

3. Didier Drogba /Galatasaray/ – 14.5 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
3. Didier Drogba /Galatasaray/ – 14.5 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)

3. Didier Drogba /Galatasaray/ – 14.5 millió dollár (3 milliárd forint)

Közeledünk a végéhez, és ehhez mérten egyre elképesztőbbek lesznek az árak is. Már lassan mondanunk sem kell, a ház természetesen Angliában található, amelyre a jelenleg Törökországban légióskodó csatár, Didier Drogba még chelsea-s évei alatt tett szert. A hálókat és fürdőket már fel sem soroljuk, de azt azért érdemes megemlíteni, hogy a kastélyban van egy külön szoba, amelyben csak az elefántcsontparti támadó díjai találhatóak.

2. Wayne Rooney /Manchester United/ – 17.83 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
2. Wayne Rooney /Manchester United/ – 17.83 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)

2. Wayne Rooney /Manchester United/ – 17.83 millió dollár (3.8 milliárd forint)

Bár hivatalosan nem Rooney az első a listán, azért azt el kell ismerni – hátha neki ez fontos –, hogy az MU csatára lenne a legdrágább ház cím nyertese, ha csak a jelenleg aktív játékosokat számítottuk volna bele a legjobb tízbe. A „vörös ördögök” támadójának egyébként elég konkrét elképzelései voltak álmai otthonával kapcsolatban, és még egy 1930-as épületet is ledózeroltatott, csak hogy felépülhessen a Wayne-rezidencia, amelyet akár a gazdagabb Wayne, Bruce is megirigyelhetne.

1. David Beckham /visszavonult/ – 20 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)
1. David Beckham /visszavonult/ – 20 millió dollár (Fotó: teensdigest.com)

1. David Beckham /visszavonult/ – 20 millió dollár (4.2 milliárd forint)

Ki más is állhatna a lista élén, mint Becks? A 2013-ban visszavonult szabadrúgásmester három hónappal azután építtette a „Beckingham Palotát”, hogy összeházasodott Victoriával. A 4.2 milliárd forintot érő, Hertforshire-ben található kastélyra bárki lecsaphat, hiszen Beckhemék már árulják egy ideje.

Az új otthonuk egyébként egy négyemeletes nyugat-londoni ingatlan lesz a hírek szerint, amelynek a konyháját a család közeli barátja, Gordon Ramsay, a belső teret pedig Kelly Hoppen belsőépítész fogja megtervezni. A lista elejéről a költözés után sem csúsznak azért le Beckhamék, hiszen az új otthonuk piaci értéke állítólag 72 millió dollár, azaz nagyjából 15 milliárd forint körül mozog.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik