Drogba keményen kiosztotta a majmozó Fener-drukkereket

Vágólapra másolva!
2013.05.15. 11:16
null
Didier Drogba nem a Fenerbahce szurkolóit tapsolja meg (Fotó: Action Images)
„Bezzeg akkor boldogan ugráltatok, amikor az én „majom" testvérem két gólt rúgott" – írta a csatár a Galatasaray hivatalos Facebook-oldalán.

Didier Drogbát rettentően feldühítették a vasárnapi Fenerbahce–Galatasaray török rangadón történtek. És nem feltétlenül az, hogy a hazaiak 2–1-re győztek, hanem az, hogy a Fener-drukkerek végig rasszista kórusokkal és banándobálással hergelték. Az elefántcsontparti sztár a Galatasaray Facebook-oldalán írt hétfőn nyílt levelet az őt majmozóknak.

Drogba szereti a gyümölcsöt, de már unja a banánt
Drogba szereti a gyümölcsöt, de már unja a banánt

„Majomnak hívtok, de kétezer-nyolcban sírtatok, amikor a Chelsea legyőzte a Fenerbahcét, majomnak hívtatok, de a tévé előtt ugráltatok, amikor Bajnokok Ligáját nyertem. Majomnak hívtatok, de idegbajt kaptatok, amikor bajnok lettem a Galatával.

Alkalmi majom jelmez
Alkalmi majom jelmez

De a legszomorúbb, hogy majomnak neveztek, és közben elfelejtitek, hogy ugráltatok, amikor az én „majom” testvérem (a kameruni Pierre Webó – a szerk.) két gólt rúgva megnyerte nektek a meccset... És ti hívjátok magatokat igazi drukkernek? Inkább nézzétek meg a Galatasaray-drukkerek hozzászólásait, és tanuljatok belőle...”

A dühödt sorok után kedden már lehiggadva kiegészítette a fentieket, megnyugtatva mindenkit: imádja Törökországot és a török embereket.

„Senki ne értsen félre: öt hónapja érkeztem Törökországba, és ez volt a legjobb dolog az életben, ami történhetett velem. Továbbra is imádom Törökországot és a török embereket. Játszottam az ország minden részében, és mindenhol tiszteletet kaptam, attól függetlenül, hogy a Galatasaray mezét viselem. Ezért nem változik és soha nem is fog változni a véleményem erről a csodálatos országról. Ostoba emberek sajnos a világon mindenhol vannak, a mi dolgunk, hogy tanítsuk őket. Mostantól még az eddigieknél is többet fogok tenni azért, hogy elvigyem mindenhová a török futball jó hírét, és a lehető legsikeresebben képviseljem azt a csapatommal. Béke veletek!”

Az első bejegyzés közel 87 ezer, míg a második 14 óra alatt 36 ezer „Like”-ot kapott az oldal látogatóitól.

Fenerbahce–Galatasaray 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik