Labdarúgás: egy ütéssel megölte a bírót, 8 év börtönt kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 17:29
null
(Fotó: Daily Mail)
Detroitban nyolc év börtönre ítélték azt az amatőr labdarúgót, aki egy mérkőzésen halált okozó ütést mért a játékvezetőre. Az ítélet kihirdetésekor a játékvezető özvegye szimbolikusan egy piros lapot mutatott fel Bassel Saadnak, az elkövetőnek.

 

„Felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan, amit tett – mondta a bíróságon az ütés után két nappal a kórházban elhunyt játékvezető, John Bieniewicz felesége. – Egy futballpályán hozott ítélet miatt. Ez játék. Játék, amelyre a gyerekeinket tanítjuk, attól a naptól fogva, hogy járni kezdenek.”

A szándékos emberölés miatt elítélt Saad elismerte az ellene felhozott vádat, hogy 2014 nyarán megütötte Bieniewicz játékvezetőt, miután ő egy tizenegyest készült befújni, amelyet Saad kiállítása kísért volna.

„Tette elvette a férjem életét, tönkretette az én családomat és az ő családját is” – tette hozzá az özvegy, aki piros lapot mutatott fel tárgyalóteremben, de a neki háttal álló elítélt ezt nem látta.

A 37 esztendős Saadnak – aki az ítélethirdetéskor bűnbánatot mutatott és azt mondta, imádkozni fog a játékvezető gyermekeiért – legkorábban nyolc év után helyezhető szabadlábra, maximális büntetése tizenöt év. „Remélem, egy nap képesek lesznek megbocsátani nekem” – tette hozzá Bassel Saad, mielőtt elhagyta a tárgyalótermet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik