Rommá zúzták a franciák 2010-es, drámával töltött vb-buszát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 14:05
Nem mindennapi ötlettel rukkolt elő a vb-re készülő francia labdarúgó-válogatott mezgyártó szponzora. A német cég úgy érezte, ideje képletesen megszabadulni a franciák szempontjából hatványozottan tragikus véget érő 2010-es dél-afrikai világbajnokság ártó szellemeitől, ennek érdekében nyilvánosan rommá törték a négy évvel ezelőtti vb-n használt csapatbuszt.

Az azóta a szövetségi kapitányi posztról leváltott (a szurkolók által szinte elüldözött) Raymond Domenech együttesében a pocsék eredmények mellett rengeteg feszültség dúlt a négy évvel ezelőtti tornán. Az edzőt szidalmazó Nicolas Anelkát a Mexikótól elszenvedett vereség után hazaküldték, a csapat többi tagja erre reagálva bojkottálta az edzést, Patrcik Evra az erőnléti edzőnek is nekiment. A franciák győzelem nélkül, csoportutolsóként utazhattak haza a Dél-afrikai Köztársaságból.

Ezt a sok-sok fájdalmas emléket szerette volna képletesen eltörölni az Adidas a vb-busz összetörésével, vagy ahogy nevezték a sajtó nyilvános eseményt: „a futball legsötétebb korszakának utolsó percei”.

Nézzük, milyen eredménnyel ért véget az ördögűzős buszrongálás, pár hét múlva pedig az is kiderül, mennyire volt sikeres a rendhagyó rituálé, azaz hogyan szerepel majd a jelentősen átalakított és megfiatalított francia keret Svájc, Ecuador és Honduras ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik