Dől a lé! Rooney 9 perc alatt keresi meg a magyar minimálbért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.22. 11:18
null
Nézzétek! Ilyen sok pénzt keresek (Fotó: Action Images)
Wayne Rooney, a Manchester United támadója pénteken hivatalosan is bejelentett új szerződése értelmében heti 300 ezer fontot, azaz 114 millió forintot fog keresni az Old Traffordon.

 

Kiolvasni és kimondani is félelmetes ezt az összeget, ami annál megdöbbentőbb lesz, minél tovább számolgatunk. 2019-ig szóló új kontraktusa a csatár bankszámláját évente 5.8 milliárd forinttal (15.6 millió fonttal), naponta 16 millió forinttal (43 ezer fonttal), óránként 675 ezer forinttal (1800 fonttal), percenként 11 ezer forinttal (30 fonttal), másodpercenként pedig 187 forinttal (0.5 fonttal) hizlalja. Igaz, ezek adózatlan összegek, viszont nincsenek hozzáadva a – szintén nem szerény – reklámbevételek.

A kimutatás értelmében Rooneynak mindössze kilenc percre van szüksége ahhoz, hogy megkeresse a magyar minimálbért (101 500 forint), de nem csak hazánk kereseti szintjén bődületes az a fizetés, amit zsebretesz.

David Cameronnál, az Egyesült Királyság miniszterelnökénél szászor keres többet a „vörös ördögök” támadója, egy szigetországi nővérnél pedig több mint hatszázszor.

Mire ezt a képet megnézte és ezt a mondatot elolvasta, Rooney – alias „300NEY” – már 5 fontot keresett
Mire ezt a képet megnézte és ezt a mondatot elolvasta, Rooney – alias „300NEY” – már 5 fontot keresett

Az angol Mirror sportrovatánál összedobtak egy nagyszerű szemléltető anyagot, ahol figyelemmel követhetjük mennyi pénzt keres az oldalon elöltött időnk alatt Rooney, Cameroon és a nővér. Bónuszként a saját (fontra átváltott) fizetésünket is hármójuk mellé tehetjük. Érdemes rápillantani, de azt nem ígérjük, hogy a látvány nem lesz fájdalmas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik