Minden futballista álma, hogy a Braunschweigben játsszon - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 13:28
Egy csapatnak könnyű és hálás dolog szurkolni, ha épp szalad a szekér, sorban születnek a szebbnél szebb győzelmek, de az igazi rajongók akkor mutatkoznak meg, ha viharfelhők árnyékolják be a gárda teljesítményét. Erre láthattunk egy megható példát Németországból, az Eintracht Braunschweig elképesztő drukkereitől, akik a legkevésbé sem divatból támogatják a Bundesliga-újonc együttest.

A 2010–2011-es szezonban még a német harmadosztályban szereplő, az élvonalba tavaly feljutó Braunschweig rettentő nehéz szezonkezdetet él meg a legjobbak között: hét forduló után sereghajtó, egyetlen szerzett pont és mínusz tizenötös gólkülönbség (mindössze három rúgott góllal) áll a klub neve mellett. Az Eintracht az előző négy bajnokijából háromszor kapott négy gólt, legutóbb a mögöttünk hagyott hétvégén, a Stuttgart elleni hazai találkozón.

A pocsék szereplés mégsem szegte a drukkerek kedvét, akik annak ellenére, hogy a vasárnapi mérkőzés lefújása előtti percekben az eredményjelző 0–4-et mutatott, a csurig telt szektorokban a Liverpool szurkolói által világhírűvé tett „You'll Never Walk Alone” (Sosem maradsz egyedül) című futballhimnuszt énekelték a támogatásra igencsak rászoruló kedvenceknek.

Erősen törjük a fejünket, de nem igazán jut eszünkbe jelenleg olyan futballnemzet Németországon kívül, ahol egy ilyen zakó ellenére ehhez fogható megtörténhet. Ha tévedünk, szívesen várjuk olvasóink cáfolatát a hozzászólások között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik