Romário: Messi enyhe autizmus miatt lehet ilyen jó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.10. 12:24
null
A négy Aranylabda nem csak a tehetség és az alázat eredménye? (Fotó: Reuters – archív)
Az 1994-ben világbajnoki címet nyerő Romário is aktívan használja napjaink egyik legnépszerűbb közösségi oldalát. A legendás brazil labdarúgó gyakorta osztja meg véleményét a Twitteren, ezúttal a négyszeres aranylabdás Lionel Messiről tartott „kiselőadást". A 70-szeres válogatott egykori csatárklasszis véleménye szerint a Barcelona sztárjának enyhe autizmusa van, ami megmagyarázza, miért is ilyen jó abban, amit csinál.


A 47 éves brazil csillag szerint Messinek Asperger-szindrómája van, ami egyes szakvélemények szerint korábban Isaac Newtonnál és Albert Einstennél is megfigyelhető volt. Ez a betegség az autizmus egy enyhébb formája.

„Tudták, hogy Messinek Asperger-szindrómája van? Ez egy enyhébb változata az autizmusnak, amely átlagon felüli figyelemmel és koncentrációval jár. Newtonnál és Einsteinnél mutatkoztak az enyhe autizmus jelei. Remélem, Messi napról napra jobb lesz és továbbra is gyönyörű futballal ajándékoz meg minket” – írta a Twitteren Romário, aki 1993 és 1995 között szerepelt a Barcelonában.

Romário a következő bejegyzésében egy brazil cikkre hivatkozott, amelyben José Luiz Tejon, egy Sao Pauló-i orvosprofesszor írt arról, hogy Messinek Asperger-szindrómája lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik