2500 dollárt fizettek a nagy semmiért, pedig Messit ígérték nekik

Vágólapra másolva!
2013.07.10. 10:13
null
A chicagói mérkőzés kedvcsináló plakátja: a műsorváltozás jogát fenntartják (Forrás: soccerindiana.com)
Újabb botrány a „Messi és barátai" mérkőzésekről: a nagy pénzért árult VIP jegyekért fabatkát sem érő, szinte megalázó programot tálaltak a szervezők.

Újabb botrányos fejezettel gazdagodott a Lionel Messi alapítványa számára szervezett „Messi és barátai" mérkőzéssorozat. Azok után, hogy a Los Angeles-i meccs elmaradt (az ügyben egymásra mutogat a szervező és az argentin sztár, de valószínűbb, hogy utóbbinak van igaza), a hétvégi chicagói mérkőzés sem aratott osztatlan sikert.

Azt már korábban megírtuk, hogy a 60 ezer férőhelyes Soldier Fielden csak félházat sikerült összehozni, a két „sztárcsapatot" pedig olyannyira nem sikerült összetrombitálni, hogy azokat a helyi egyetemi focicsapat spílereivel kellett feltölteni, ráadásul még a meccs gólját sem egy sztár, hanem egy pénzügyi

Hol isten, hol csak egy ember 
(Forrás: chicagotribune.com)
Hol isten, hol csak egy ember (Forrás: chicagotribune.com)

tanácsadó szerezte...

Ezek után derült ki, hogy a szervezők 2500 dollárért (kb. 570 ezer forint) különleges VIP jegyeket is árultak. Közel 80-at el is adtak belőlük, ami nem csoda, hiszen a csomagban olyanokat kínáltak, mint „Messi által dedikált futball-labda és mez, találkozás a sztárokkal, valamint egy extra belépő a játéktérre a mérkőzés előtt".

Nos, mindebből semmi nem valósult meg: a nagy találkozóra csak néhány közepesen ismert focista ment el a stadion egyik ablaktalan, fülledt meleg helyiségében, a labdák olcsó gumilasztik voltak, akárcsak a harmadosztályú minőségű mezek, melyekre úgy nyomtatták rá Messi aláírását. Az argentin sztár még arra sem adott lehetőséget, hogy a mérkőzés után találkozzon vele valaki: a 68. percben lecseréltette magát, majd elviharzott a stadionból – indult megkezdeni az ibizai nyaralását (amire jó alapokat adhatott Ronaldo Las Vegas-i medencés bulija).

Egy apa, aki fiáa, Hudson és a maga részére 5000 dollárt áldozott a nagyszerű programra, érthető csalódottsággal nyilatkozott a Yahoo!Sports híroldalnak.

„Hudson írt egy papírt még korábban, az volt rajta, hogy „az ember, akivel nagyon szeretnék találkozni". Természetesen Messi neve volt odaírva. Mindketten óriási Barcelona-drukkerek vagyunk, jártunk már a városban, voltunk a Camp Nou Stadionban is, most pedig hihetetlenül fel voltunk dobva a gondolattól, hogy találkozhatunk a világ legjobb futballistájával."

Volt néhány szerencsés, akinek összejött a találkozás Messivel (Forrás: dailymail.co.uk)
Volt néhány szerencsés, akinek összejött a találkozás Messivel (Forrás: dailymail.co.uk)

De, mint azt már tudjuk, a dolog nem egészen így történt: „Nagyjából két órán át várakoztunk 75 másik »szerencséssel« a Soldier Field egyik alagsori, ablaktalan, fullasztóan meleg helyiségében. Vártunk, vártunk, aztán valamikor 6 óra előtt öt perccel közölték velünk, hogy Messi nem jön. Azt is mondták, hogy megpróbálják még a szünetben vagy a meccs után megszervezni a találkozást, de mint tudjuk, Messi a 68. perceben elhagyta a pályát, majd a stadiont is. Átöleltem a fiamat, mondtam neki, hogy nagyon sajnálom, de vigasztalhatatlan volt, csak sírt.”

Messi lelépett, és nem bocsátott meg a szervezőknek (Forrás: sports.yahoo.com)
Messi lelépett, és nem bocsátott meg a szervezőknek (Forrás: sports.yahoo.com)

„Nem nagyon tudtam neki mit mondani. Amikor a kocsiban újra sírva fakadt, akkor azt mondtam, hogy a hőseink néha bizony magunkra hagynak bennünket, mert azért ők is csak hétköznapi emberek, hiába nagy művészek, színészek vagy éppen sportolók – akkor is csak emberek. Némelyik jobb, némelyik pedig rosszabb."

Az iméntieket elmondó csalódott drukker (és közel 80 sorstársa) bizonyára nem olvasta, hogy Messi a találkozó előtt (vélhetően a Los Angelesben történtek miatt) azt mondta: „Nekem már semmi dolgom többé a helyi szervezőkkel. Ma estig itt vagyok, de csak azért, hogy pénzt gyűjtsek a Messi Alapítvány és az UNICEF számára."

Mindez nyilván aligha vigasztalja az alagsorban órákon át hiába várakozó rajongókat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik