Utcát neveztek el Mourinhóról szülővárosában

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 11:36
null
Elneveztek rólam egy utcát? Miért nem kettőt? (Fotó: metro.co.uk)
José Mourinho, a Real Madrid klubcsapatának mestere portugál, angol, olasz és spanyol bajnoki címei, valamint két BL-aranyérme mellé egy újabb – ezúttal képzeletbeli – trófeát tehet be otthoni vitrinjébe: egy utcát neveztek el róla szülővárosában.

A portugáliai Setúbal városának tisztségviselői úgy gondolták, a város leghíresebb szülötte – bár még csak ötvenéves múlt – a nemzetközi labdarúgásban elért páratlan eredményeinek köszönhetően már most bőven kiérdemelte, hogy egy utca viselje a nevét. Nem ez Mourinho első civil elismerése: 2009-ben már átvehette a Város Kulcsa kitüntetést, de neve mostantól a tengerparti település földrajzában is nyomot hagyott.

José Mourinho az elmúlt tíz évben négy különböző bajnokságban (Portugáliában, Angliában, Olaszországban és Spanyolországban) nyert bajnoki címet, emellett elhódított egy-egy spanyol és olasz Szuperkupát, egy FA-kupát, két Bajnokok Ligája trófeát, egy UEFA-kupát és egy Európai Szuperkupát is – a városvezetés hivatalos közleményében a sportvilág legkiemelkedőbb edzőegyéniségének nevezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik