Samuel Eto’o félti az életét a kameruni szövetségtől

Vágólapra másolva!
2013.02.10. 15:59
Csak testőrök társaságában mer otthonában tartózkodni. Mint mondja: biztos benne, hogy a halálát kívánják a kameruni futball legmagasabb szintjén.

A kameruni futballtörténelem egyik legjobb játékosának és legnagyobb sztárjának élete immár folyamatos rettegés: a hazájában működő Je Wanda című internetes újságnak adott interjúban egészen bizarr részletekkel szolgál.Je Wanda című internetes újságnak adott interjúban egészen bizarr részletekkel szolgál.

Samuel Eto‘ónak már csak a labda a barátja (Fotó: Action Images)
Samuel Eto‘ónak már csak a labda a barátja (Fotó: Action Images)

„A kameruni szövetség (FCF) vezetői az életemre törnek, tudom, hogy a halálomat akarják. Testőrökkel van teli a házam, az egyik a hálószobám ajtaja előtt alszik. És ez nem afféle sznobizmus, komolyan féltem az életemet" – mondta el Anzsi Mahacskalában légióskodó futballista.

A négyszer is az afrikai kontinens legjobb futballistájának megválasztott Eto'o egy ideje már hadban áll a Kameruni Labdarúgó-szövetséggel. Nem egy alkalommal korrupcióval és sikkasztással vádolta meg a funkcionáriusokat.

„Elég régóta lopják már a pénzünket. Ahelyett, hogy a labdarúgásunk menedzselésével, általános fejlesztésével foglalkoznának, csak különböző titokzatos utazásokat bonyolítanak, természetesen első osztályon, és tisztázatlan eredetű európai bankszámlákat tartanak fönn” – élezte ki a konfliktust ilyen nyilatkozatokkal a nagy Samuel.

A kameruni szövetség elnöke, Mohammed Iya leleplez 2010-ben. Most őt leplezik le? (Fotó: Action Images)
A kameruni szövetség elnöke, Mohammed Iya leleplez 2010-ben. Most őt leplezik le? (Fotó: Action Images)

Az már csak olaj volt a tűzre, hogy a Zöld-foki Köztársasággal szemben a selejtezőben elbukó (2–3), így az idei Afrika-kupáról lemaradó ország legjobbjai közül tízen, vélhetően Eto'o szellemi vezetésével, sérülést jelentve nem voltak hajlandóak megjelenni a Tanzánia elleni barátságos találkozón.

Eto'o vádjait egyelőre nem kommentálták a szövetség részéről, ugyanakkor egy öltönyös nemrégiben azt találta mondani, hogy az Anzsi sztárja kijelentéseivel destabilizálja az ország (egyébként persze igen stabil) futballját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik