Fehér zokni miatt fizethet Schweinsteiger és Kroos

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 17:03
null
Heynckesszel nem érdemes zoknit húzni (Fotó: Action Images)
A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) bajnoki címére jó eséllyel pályázó Bayern München vezetőedzője, Jupp Heynckes pénzbüntetéssel sújtotta a csapat két játékosát a klub katari edzőtáborában. Bastian Schweinsteiger és Toni Kroos bűne a nem megfelelő színű zokni viselése volt, fekete helyett fehéret vettek fel az egyik edzésen.

A Bayern München a német bajnokság éléről vonulhatott a december közepén kezdődött téli szünetre, amelyet a keret a januárban is a napsütéses Katarban próbál maximálisan kihasználni, egyúttal felkészülni a bajnoki folytatásra, valamint az Arsenal elleni, februári BL-csatára.

A felkészülés szigorú keretek között zajlik, például az sem mindegy, hogy a játékosok milyen színű zokniban futnak ki az edzésre. A bajorok középpályájának két oszlopa, Bastian Schweinsteiger és Toni Kross a többséggel ellentétben nem fekete sportszárban, hanem fehérben jelent meg a tréningen, s Jupp Heynckes házirendjének értelmében ezért fizetniük kell. (Vajon az öltönyhöz viselt fehér zoknit is büntetik?)

A német Bild információi szerint a csapatkapitány, Philipp Lahm köteles meghatározni a pénzbüntetés mértékét, sőt, személyesen neki kell begyűjtenie a pénzt a két játékostól.

„Közös céljaink eléréséhez fegyelemre van szükségünk. Ez ott kezdőik, hogy ugyanazt a zoknit viseljük edzésen” – indokolta a büntetés miértjét a kétszeres BL-győztes, májusban a Bayernnel BL-döntőt bukott Heynckes. A döntés mellett a klub sportigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge is kiállt, aki külön megjegyezte: „Kedvelem Heynckes edzésmódszereit.”

A Bayern München kedden barátságos mérkőzésen 5–0-ra legyőzte szintén tavaszi BL-folytatásra készülő Schalke együttesét, december 12-én a svájci FC Basel elleni találkozóval folytatódik a felkészülés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik