A hangosbemondóban szidta a játékvezetőt a klubelnök - videó

Vágólapra másolva!
2013.01.16. 11:07
Persze, hogy Olaszországban! A negyedik ligás csapat gyanús nevű elnöke nem bírta cérnával a spori tevékenységét.

Nem várt jelenet színesítette az olasz labdarúgó bajnokság negyedik vonalában (Lega Pro 2, B-csoport) szereplő Nuovo Campobasso legutóbbi hazai mérkőzését.

Ferruccio Capone: stílusos 
(Fotó: tifosirossoblu.altervista.org)
Ferruccio Capone: stílusos (Fotó: tifosirossoblu.altervista.org)

Az Arzanese elleni találkozón ugyanis a hazaiak elnöke, Ferruccio Capone annyira felhergelte magát a játékvezető ítéletein, aki 2–1-es vendégvezetésnél kiállított egy Campobasso-játékost, hogy a hangosbemondón keresztül kezdte el szidalmazni a sípos embert.

A mérkőzés még ezután is tartogatott izgalmakat: a hazaiak hét perccel a kiállítás után, a 89. percben kiegyenlítettek, hogy aztán egy újabb piros lapnak köszönhetően a lefújás után már csak kilencen hagyják el a pályát.

A klubot 10 ezer euróra (kb. 3 millió Ft) büntette az Olasz Labdarúgó-szövetség.

Az eset egyébként nem példátlan, és korántsem csak külföldi jellegzetesség: hazánkban a Ferencváros kapott büntetést az idei bajnoki kiírásban, miután a klub sajtófőnöke „nem előírásszerűen működtette” a hangosbemondó-rendszert. Skóciában a Hibernian szpíkerét rúgták ki, miután egy jól eltalált zeneszámmal „kedveskedett” a városi rivális Hearts csapatának.

Ferruccio Capone elnök úr azonban kétség kívül új magasságokba emelte a lassan hagyománnyá nemesedő mozgalom tevékenységét.

(Az elnök úr 3:10-nél ragadja magához a mikrofont.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik