Egy szemtelen Beatles-dal miatt rúgták ki a skót listavezető munkatársát

Vágólapra másolva!
2012.11.14. 11:28
Címkék
Nem azért, mert angol zenekarról van szó, hanem azért, mert a Taxman (Adószedő) című dallal a városi rivális Hearts nehéz helyzetén poénkodott a Hibernian stadionjának szpíkere.

Willie Docherty számára a Dundee United elleni 2–1-es győzelem volt az utolsó mérkőzés, amit a Hibernian stadionjának szpíkereként abszolvált. Elkövette ugyanis azt a hibát, hogy a szünetben lemezlovassá változott, és a hazai közönség könnyűzenei épülése és szórakoztatása érdekében bejátszotta a Beatles „Taxman” (Adószedő) című dalát.

THE BEATLES: TAXMAN

A vájt fülű és a skót labdarúgás történéseit követő Hibernian-drukkerek azonban jól tudták, hogy a dal valójában a városi rivális, Hearts csapatának szóló üzenet. Edinburgh mostanában kevéssé sikeres (a Hibs vezeti a bajnokságot) klubja 1.75 millió fonttal tartozik a brit adóhatóságnak, és az elmúlt napokban komolyan fenyegette a veszély, hogy úgy jár, mint a negyedik vonalba száműzött, felszámolt, majd újra alapított (korábbi Glasgow) Rangers. A Hearts egyelőre megúszta a szörnyű következményeket, Docherty azonban szedhette a sátorfáját, és a következő, Aberdeen elleni hazai meccset már legfeljebb a lelátóról figyelheti.

Willie Docherty most már keres magának egy helyet az Easter Roadon (Forrás: Wikipedia)
Willie Docherty most már keres magának egy helyet az Easter Roadon (Forrás: Wikipedia)

A Hibernian hivatalos közleményben jelezte, hogy megengedhetetlen hibát követett el a klub alkalmazottja, és sajnálják a történteket, egyúttal elnézést kérnek a városi riválistól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik