L. M.
2022.10.02 09:27 Frissítve: 2022.10.02 09:49

Real: Valverdében megvan minden, hogy túlszárnyalja Gerrardot – Ancelotti

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) hetedik fordulójának vasárnapi játéknapján a Real Madrid az Osasunát fogadja. A mérkőzés előtt a csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti tartott sajtótájékoztatót, ahol beszélt Federico Valverdéről, a szűk menetrendről és a világbajnokságról is.

Carlo Ancelotti szerint a sűrű menetrend miatt nehéz időszak előtt állnak (Fotó: AFP)

 

„Fede nagyon hasonlít Gerrardra. Nagyon jó neki, hogy egy ilyen sikeres játékoshoz hasonlítják. Minden megvan benne ahhoz, hogy arra a szintre jusson, sőt, túl is szárnyalhatja” – nyilatkozta az Osasuna elleni összecsapás előtt Carlo Ancelotti.

A Real Madrid igazi maratonit kezd meg a vasárnapi találkozóval, a blancók kilencszer lépnek pályára októberben, a hónap közepén pedig lesz egy olyan sorozatuk, amikor kilenc napon belül négyszer játszanak, ráadásul ekkor mérkőznek meg a Barcelonával, a Sevillával és az RB Leipziggel is. 

„A sűrű menetrend most a legnagyobb gondunk, sok mérkőzés áll előttünk. A szervezeteknek együtt kell dolgozniuk, hogy megoldják ezt, hiszen egyszerűen túl sok meccset kell játszanunk” – mondta az olasz tréner.

„Ez egy kulcsfontosságú időszak, a célunk, hogy megnyerjünk minden találkozót. A bajnokságban szeretnénk jól teljesíteni, emellett a BL-ben pedig be kell biztosítani a helyünk a legjobb 16 között még a világbajnokság előtt. A csapat most jól néz ki, mindenki motivált és elkötelezettséget mutat.”

Ebben az idényben alaposan felforgatja a bajnokságok megszokott menetrendjét a november végén kezdődő katari vb. A torna döntőjét december 18-án rendezik, a spanyol bajnokság pedig a tervek szerint az év utolsó napján, december 31-én indul újra.

„Nem tudjuk, mi lesz majd. Azon gondolkozunk, hogy mit csináljunk majd azokkal a futballistákkal, akik elutaznak a világbajnokságra. Január közepéig talán csak azokat szerepeltetjük majd, akik itthon maradnak. Szét kell osztani a keretet azokra, akik maradnak és azokra, akik elutaznak. Nem játszhat mindenki, aki részt vesz a világbajnokságon. Pihenniük kell, miután hazatérnek, kapnak majd egy tíznapos szünetet” – vázolta a Real Madrid terveit Ancelotti. Ezek szerint könnyen előfordulhat, hogy a csapatnak akár három bajnoki meccsen is nélkülöznie kell majd fontos játékosait. 

SPANYOL LA LIGA
7. FORDULÓ
 
21.00: Real Madrid–Osasuna (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

 

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.