Real Madrid: megváltozhat a klub címere az új szponzor miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 12:27
null
Apró változás lenne, de nagy indulatokat szíthat (Fotó: algemeiner.com)
Megváltozhat a spanyol Primera Divisiónban szereplő Real Madrid címere, mivel az új szponzor szerint a jelenlegi nem felelne meg a muszlim vallású szimpatizánsoknak.

A királyi gárda az UAE bankkal, Abu-Dzabi nemzeti pénzintézetével készül szponzorációs szerződést kötni. A tervek szerint a többnyire muszlim vallásúak által lakott területen a Real Madrid címerével díszített hitelkártyákat adnának ki, ugyanakkor egy apró változtatást eszközölnének a 83 éve használt emblémán.

A megállapodás értelmében eltűnne a keresztény jelképnek számító apró kereszt a címer tetejéről azért, hogy ezáltal még könnyebben lehessen népszerűsíteni a klubot az ázsiai területeken – minderre potom 3.5 milliárd dollárért lenne hajlandó a Real. Ez a terv már két évvel ezelőtt is napirenden volt, ám akkor végül nem lett az ügyből semmi.

„A klub hajlandó lenne feláldozni identitását azért, hogy ezzel újabb szurkolókat szerezzen magának” – indokolja meg a hároméves stratégiai megállapodás lényegét a madridi napilap, a Marca.

„Tudom, hogy az ottani emberek különleges módon tekintenek a mérkőzéseinkre, és az UAE bankkal történő megállapodás után megerősíthetjük velük a kapcsolatot – mondta Florentino Pérez, a blancók elnöke. – Ez a szerződés segítheti a klubot abban, hogy betörjön a szurkolók szívébe az Egyesült Arab Emírségekben.”

Elképzelhető, hogy ez a döntés népszerű lesz a muszlim szurkolók körében, de vajon mit szólnak ehhez a Real Madrid szurkolói, különösen a keresztények? Az ügy folytatása mindenképpen érdekes lesz…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik