Real Madrid: a saját nevelésű balhátvéd visszatért a klubhoz – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.09. 15:38
null
Fran García visszatért a Real Madridba (Fotó: Getty Images)
Hivatalossá vált a már februárban megszületett megállapodás, visszatér a spanyol első osztályban (La Liga) szereplő Real Madridba a klub saját nevelésű játékosa, Fran García.

 

A 23 éves balhátvéd a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, miután végigjárta a ranglétrát egy mérkőzésen a felnőttek között is a pályára lépett. Az UD Melilla otthonában játszott Király-kupa-találkozón 45 percet kapott és a 6–1-es madridi sikerből egy gólpasszal vette ki a részét.

Fran García először 2020 szeptemberében kölcsönbe került a Rayo Vallecanóhoz, majd 2022 nyarán kétmillió eurómért meg is vásárolták.

A Rayo elnöke februárban elmondta, hogy a Xabi Alonso-féle Bayer Leverkusen kifizette volna a játékos 10 millió eurós kivásárlási árát, de García nevelőklubját, a Real Madridot választotta, amelynek 5 milliós opciója volt a tehetséges szárnyvédőre, akit a mögöttünk hagyott idényben a csapat legjobb játékosának választottak.

A spanyol utánpótlás-válogatott hátvéd szerződése 2027 nyaráig szól, hivatalosan pedig hétfőn mutatják be a Real Madrid edzőközpontjában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik