MTI
2020.04.10 21:29 Frissítve: 2020.04.11 15:51

Real: a fizetéscsökkentés ellen felszólaló Kroost kritizálják

A spanyol média és a szurkolók többek között „érzéketlennek” és a „valóságot nem érzékelőnek” nevezték Toni Kroost, a Real Madrid labdarúgócsapatának német válogatott középpályását, aki szerint nincs értelme a játékosok fizetését csökkenteni.

Toni Kroost kritizálják a spanyolok (Fotó: AFP)

 

„Vissza kellene térnie a földre, mert olyan érzéketlenségről tett tanúbizonyságot, ami nekem fájt” – jelentette ki Tomás Roncero, az As című napilap egyik ismert újságírója, hozzátéve, hogy szerinte Kroos „elfelejtette, hogy kitől kapja a fizetését”. A korábbi kapus és edző, Jorge D'Alessandro „arcul csapásnak” titulálta Kroos nyilatkozatát.

A Real Madrid 30 éves sztárja szerdán úgy fogalmazott, a bércsökkentés egy lehetőség, ő azonban mégis jobb megoldásnak látja azt, ha a futballisták teljes fizetést kapnak, és mindannyian egyénileg eldöntik, hogy hol és hogyan akarnak segíteni.

„Olyan ez, mintha adományt kapna a klub a játékosoktól, de erre szerintem a Realnál nincs szükség” – jelentette ki Kroos, aki egyáltalán nem arról beszélt, hogy a labdarúgóknak ne kellene felelősséget vállalniuk a kialakult helyzetben, csupán azt igyekezett aláhúzni, hogy erre nem kell kényszeríteni őket, „az már egy másik kérdés, hogy mit kezdek a pénzzel, amit kapok, de mindenki el tudja dönteni, hogy milyen területen segít, mert most nagyon sok helyen jól jön a támogatás”.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hetekben több, kényszerszünetet tartó bajnokságban bércsökkentést hajtottak végre a csapatsportágakban érdekelt egyesületeknél.

2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.