Nemzetisport.hu 2011.05.25 23:43 Frissítve: 2015.03.08 01:39

Mourinho „legyőzte” Valdanót, az argentin távozik a Realtól

Ahogy arról rövid hírünkben már beszámoltunk, elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát Jorge Valdano általános sportigazgató. Távozásának hírét Florentino Perez elnök jelentette be szerdán késő este sajtótájékoztató keretében. Valdano távozásával a jövőben teljes egészében  José Mourinho vezetőedző felel a szakmai munkáért.

Elváltak José Mourinho (balra) és Jorge Valdano útjai (Fotó: Action Images, archív)

 

ZIDANE LEHET AZ UTÓD

A spanyol Marca napilap beszámolója szerint Jorge Valdano általános igazgató elküldésével több feladatot kaphat Zinedine Zidane a Real Madrid szakmai vezetőségében.

 

A klub korábbi kiváló francia játékosa már eddig is a csapat mellett dolgozott, és jó kapcsolatban van José Mourinho vezetőedzővel.

 

Az újság úgy tudja, Zidane már korábban tárgyalt Florentino Pérez klubelnökkel az új szerepköréről, amely egyfajta sportigazgatói megbízással jár majd az első és a második számú csapatnál egyaránt.

A május 25-i elnökségi ülést követően a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez sajtótájékoztatón jelentette be az argentin sportigazgató, Jorge Valdano távozását – fogalmaz a klub hivatalos honlapja, majd idézi Pérez nyilatkozatát.

„A szezon kezdetén tisztában voltunk azzal, hogy egy új, izgalmas, jövőbe mutató sportprojekt alapjait tesszük le, nagyon fiatal emberekkel és José Mourinho vezetésével, aki maximálisan élvezi a bizalmunkat – fogalmazott a sportvezető. – A szezon tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van egy új szervezeti struktúrára, melyben a vezetőedzőnk teljes önállóságot adunk.”

Pérez kifejtette, a Jorge Valdano által betöltött általános igazgatói posztot megszüntették, az argentin sportvezető távozik a klubtól, eddigi munkáját megköszönte az elnök. Valdano 2009. január elseje óta volt hivatalban.

Mourinho a jövőben egy személyben felel majd a szakmai munkáért, közte és Florentino Pérez elnök között pedig José Ángel Sánchez főigazgató közvetít majd, aki az operatív munkáért felel.

Moruinhónak és Valdanónak több összetűzése is volt az elmúlt hónapokban, várható volt, hogy valamelyiküknek végül mennie kell – ezt a csatát (is) a portugál szakember nyerte.

2022.06.24 22:12:12

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. A legutóbbi két idényben már kis túlzással jobban utálták Bale-t a Real-drukkerek, mint a Barcelona vagy az Atlético bármelyik játékosát, és az újságírók is ott rúgtak bele, ahol csak tudtak. A képességei ellenére egyébként sohasem számított közönségkedvencnek Madridban, igaz, már az érkezésekor sem volt könnyű helyzetben.

2022.05.29 22:55:01

Spanyol labdarúgás L. P. I.

2022.05.22 09:58:50

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A vendégek kiharcolták az európai kupaszereplést, többen is most köszöntek el a Barcelonától.

2022.05.20 14:01:02

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

Exkluzív: kulisszatitkok a Real támadójáról volt edzőjétől és a Folha de Sao Paulo újságírójától.

2022.05.10 21:13:45

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Remekelt a Dembélé, Aubameyang kettős, Aspas ismét betalált – Ronald Araújo agyrázkódást szenvedett egy ütközés során.