La Liga: a Liverpool szélsőjét szívesen látná a Barcelona – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.05.10. 10:02
null
Sadio Mané szerződése 2023-ban lejár jelen állás szerint (Fotó: AFP)
Sadio Mané a Barcelona radarjára került – írja az El Mundo Deportivo. A spanyolok úgy tudják, a Liverpool 30 esztendős támadója is hajlana a klubváltásra, szívesen kipróbálná magát a La Ligában.

 

 

Az El Mundo Deportivo beszámolója szerint a Barcelona vezetőségében és edzői stábjában is úgy látják, Sadio Mané megszerzése reális lehetőség nyáron, a 30 éves szenegáli pedig plusz támadópotenciált adna Xavi Hernández csapatának. Ami ennél is fontosabb, állítólag Mané is nyitott a váltásra, és örömmel kipróbálná magát Spanyolországban mint a Barcelona futballistája.

A katalánoknál a bal szélen bevethető, ám rendkívül sérülékeny Ansu Fati posztriválisaként, ám tükörszélsőként bevetve a kölcsönszerződése lejártával vélhetően a Wolverhamptonhoz visszatérő Adama Traoré alternatívájaként is bevethető lehetne.

Az egyetlen kérdés a szélső ára – ugyanakkor az El Mundo Deportivo elképzelése szerint koránt sem biztos, hogy a Liverpool nagyon magas átigazolási díjban gondolkodik. Mané szerződéséből ugyanis már csak egy év van hátra, és egyelőre nem haladnak jól a kontraktus meghosszabbításáról szóló tárgyalások.

Mané az elmúlt hat év jelentős részében meghatározó tagja volt Jürgen Klopp csapatának, 265 tétmeccsen 118 gólig és 47 gólpasszig jutott a Mersey-partiaknál, ám Diogo Jota majd Luis Díaz érkezése óta már közel sem érinthetetlen a helye a liverpooli kezdőcsapatban.

A szenegáli támadó februárban Afrika-kupát nyert, klubszinten pedig minden esélye megvan arra, hogy a már elhódított angol Ligakupa-serleg mellé az FA-kupát, a Bajnokok Ligáját és a Premier League-et is megnyerje csapatával. Igaz, az angol bajnoki címre van talán a legkisebb esélye a Liverpoolnak, főleg az előző hétvége eredményei után... A nemzetközi sajtóban már most azt pedzegetik, ha „vörösök” négy serleget is szereznének, úgy Mané a 2022-es Aranylabda-szavazás egyik nem is annyira titkos esélyese is lehetne.

Mané Franciaországban, a Metznél lett profi futballista, 2012-ben a Red Bull Salzburg 4 millió euróért, 2014-ben a Southampton 23 millióért, újabb két évvel később, 2016 nyarán a Liverpool 42 millió euróért szerződtette őt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik