La Liga: a volt spanyol kapitány lett a Granada vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2021.06.18. 13:22
null
Egy év után tér vissza a kispadra Robert Moreno (Fotó: AFP)
A korábban a Barcelonánál és az AS Románál másodedzőként, míg az AS Monacónál vezetőedzőként dolgozó Robert Moreno veszi át a Granada CF irányítását – számolt be a hírről a klub hivatalos honlapja.

 

A tréner Luis Enrique segédedzőjeként a Barcelona első és második csapatánál, az AS Románál és a Celta Vigónál is dolgozott – utóbbinál a 2013–2014-es idényt követően a 2017–2018-as évadban Juan Carlos Unzué munkáját is segítette.

A spanyol válogatotthoz 2018 júliusában került Luis Enrique segítőjeként, majd a tréner lemondása után – kislánya súlyos állapota miatt döntött a távozás mellett – 2019 márciusában ő vette át a gárda irányítását. A nemzeti csapatot tíz mérkőzésen vezette összesen, amelyekből nyolcat megnyert az együttes, kétszer pedig döntetlent játszott, majd 2019 novemberében Luis Enrique visszatért a kispadra. Ezután Robert Morenót az AS Monaco vezetőedzőjévé nevezték ki, de mindössze 13 mérkőzésen vezethette a csapatot.

Az elmúlt három idényben Diego Martínez irányította a Granadát, de ő május 28-án távozott az együttestől, amely az elmúlt évadban a kilencedik helyen végzett a La Ligában, az Európa-ligában pedig a Manchester United ellen búcsúzott a negyeddöntőben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik