Király-kupa: továbbjutott a Villarreal és a Valencia, kiesett a Celta

Vágólapra másolva!
2023.01.03. 21:47
null
Ötöt vágott Cartagenában a Villarreal és bejutott a nyolcaddöntőbe (Fotó: Facebook/Villarreal CF)
Könnyed sikerrel jutott be a spanyol Király-kupa legjobb 16 csapata közé a Valencia és a Villarreal. A Valencia a harmadosztályú La Nucía, míg a Villarreal a második vonalban vitézkedő Cartagena pályáján tartott erődemonstrációt. A keddi játéknap harmadik kora esti meccsén az Espanyol hosszabbítás után gyűrte le hazai pályán a Celta Vigót.

Negyedórát kellett várni az első gólig az Espanyol és a Celta Vigo párharcán. A vendégek portugál centere, Paciencia jól tette bele a lábát Óscar Rodríguez lövésébe – Joan García tehetetlen volt. A fordulás után nem sokkal jött a katalán együttes egyenlítő gólja – egy szögletvariáció után Puado volt fejjel eredményes. Kilencven perc alatt több gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás, ahol az Espanyol sikeresen kicsikarta a továbbjutást: Sergi Darder, valamint Nico Melamed góljaira már nem kött válasz a Celta részéről.

Mindössze három percre volt szüksége a Valenciának ahhoz, hogy feltörje a harmadosztályú La Nucía védelmét – Justin Kluivert 30 méterről indulva az ötösig szlalomozott, majd nagy erővel lőtt Cardell hálójába. A 31. percben megduplázta előnyét a Valencia: egy gyors akció végén Ilaix Moriba pöckölte a kapuba a labdát. A második játékrészben megszületett a vendégek harmadik találata is: az első valenciai gólt jegyző Kluivert ezúttal estében adott gólpasszt Hugo Durónak (3–0).

Hiába birtokolta többet a labdát a Villarreal a másodosztályú Cartagena otthonában, az első félidőben a hazaiak mutathattak fel több kapura lövést és az első gólt is ők szerezték – a 39. percben Pablo Vázquez bólintott a veterán Pepe Reina kapujába. A szünet után magasabb fordulatszámra kapcsolat a „Sárga Tengeralattjáró”: előbb Álex Baena egyenlített, majd Danjuma révén a vezetést is átvette. José Luis Morales kipattanóból szerzett találata – hiába védte a büntetőt a Cartagena kapusa – gyakorlatilag eldöntötte a párharc kimenetelét, majd Chukwueze és Capoue is betalált – a nehéz kezdés után simán továbbment a Villarreal.

A Ceuta tizenegyesből jutott előnyhöz az első félidő végén, majd az észak-afrikai exklávé csapata az utolsó fél órára emberelőnybe is került, így végül kiejtette az Elchét.

A Getafe hiába vezetett kétszer is a Levante vendégeként, a 3–2-vel a valenciaiak jutottak tovább.

A Gijón Uros Milovanovics második játékrészben szerzett duplájával győzte le simán a kaput ellenfelénél többet eltaláló Rayo Vallecanót.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Cartagena (II)–Villarreal 1–5
Espanyol–Celta Vigo 3–1
La Nucía (III)–Valencia 0–3
Ceuta (III)–Elche 1–0
Levante (II)–Getafe 3–2
Sporting Gijón (II)–Rayo Vallecano 2–0
Cacereno (IV)–Real Madrid 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik