Továbbjutott, de késve ért haza a Barca az Intercity miatt

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.01.04. 20:47
null
Araujo szerezte a Barcelona első találatát (Fotó: Getty Images)
Igencsak megnehezítette a harmadosztályú Intercity az FC Barcelona dolgát a spanyol Király-kupában a legjobb 16 közé jutásért Alicantéban. A Barca háromszor szerzett vezetést, de a kiscsapat háromszor is egyenlített. Végül a hosszabbításban Ansu Fati gólja döntötte el a továbbjutást.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
CF Intercity (III)–FC Barcelona 3–4 (0–1, 3–3, 3–4)
FC BARCELONA:
Inaki Pena – Bellerín (Marcos Alonso, 83.), R. Araújo (Eric García, 60.), Koundé, Jordi Alba – Busquets, Kessié, Pablo Torre (Gavi, 60.) – O. Dembélé (Balde, 105.), Depay (Ansu Fati, 74.) – Ferran Torres (Raphinha, 60.)
Gólszerző: OriolSoldevila (59., 74., 86.), ill.R.Araújo (4.), O. Dembélé (67.), Raphinha (77.), Ansu Fati (104.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Kevesen gondolták, hogy a csupán Lewandowskit és Pedrit nélkülöző FC Barcelona igencsak megszenved harmadosztályú riválisával a Király-kupában a legjobb 16 közé jutásért – pedig így történt.

Alicantéban azt látta a közönség, hogy az Intercity csapata megszeppenten veszi fel a küzdelmet nagynevű vetélytársával, és amikor a 4. percben RonaldAraújoszöglet után a léc alá fejelt, sokan lélekben már el is könyvelték a katalánok továbbjutását. 0–1

A folytatásban is több lehetőség adódott az FC Barcelona előtt, de megúszta az Intercity, sőt a 18. percben akár egyenlíthetett is volna, de a Barca gólszerzője a saját kapuja előtt nagyot mentett. Az első félidő utána szépen lepergett, ekkor még nem látszott, milyen jó kis meccs lesz ebből a második félidőben.

Merthogy bátran jött ki az öltözőből az Intercity, és a bátorság gólt hozott az 59. percben, amikor egy szöglet után a barcelonai születésű, Barcában nevelkedett OriolSoldevilaegyenlített. 1–1

Ezután igencsak felpörgött a találkozó, mert valóságos gólpárbaj kerekedett belőle. Előbb OusmaneDembélé gyönyörű góljával vezetett újra a Barca a 67. percben, majd hét perccel később OriolSoldevila egyenlített fejjel. 2–2

A hazaiak szurkolói alig három perc alatt a mennyből a pokolba kerültek, mert szép akció után Raphinha újra előnyhöz juttatta a vendégeket. 2–3

Az Intercity azonban nem adta fel, és a 86. percben egy óriási védelmi hiba után lekontrázta a Barcelonát, és OriolSoldevila harmadszor is bevette Inaki Pena kapuját. 3–3

A hátralévő időt valahogy kihúzta a harmadosztályú csapat, amelynek a kétszer tizenöt perces hosszabbításra elfogyott az ereje. Mégis egy viszonylag peches gól oszlatta el minden reményüket a 104. percben, amikor AnsuFatimegpattanó lövéssel juttatta újra vezetéshez a Barcát. 3–4

A hosszabbítás második tizenöt percében már helyzetbe sem került az Intercity, a Barcelona így a vártnál nehezebben, de egygólos győzelemmel jutott a legjobb tizenhat közé a Király-kupában.

PERCRŐL PERCRE

HOSSZABBÍTÁS, MÁSODIK FÉLIDŐ

120+2. perc: Vége a meccsnek, kiszenvedte a továbbjutást a Barcelona. 3–4

118. perc: Szöglethez jutott az Intercity a bal oldalról. A beadás mindenkinek a feje felett elszállt, nem lett belőle helyzet.

115. perc: Csendesen figyeli a közönség az eseményeket, Balde került nagy helyzetbe, de Campos elütötte a labdát a barcelonai elől.

110. perc: Kessié lepődött meg, hogy eléperdült a labda, úgyhogy 17 méterről gyengén mellélőtt.

106. perc: Elkezdődött a hosszabbítás második félideje.

HOSSZABBÍTÁS, ELSŐ FÉLIDŐ

105+1. perc: Vége a hosszabbítás első félidejének, előnyben a Barcelona. 3–4

104. perc: GÓÓÓÓL! MEGINT VEZET A BARCA! Raphinha adott jobbról laposan középre, Fati 12 méterről ellőtte, a labda megpattant Nsue lábán, így hullott a kapuba. Pech. 3–4

100. perc: Alba mozdult be üresbe, jötte a labda, ő pedig belsővel a lécre lőtt. Közben kiderült, hogy lesről.

96. perc: Dembélé próbálta meg éles szögből belőni, a labdája az oldalvonalon ment ki.

92. perc: Nincs bent! Rapinha gurított vissza Kessiéhez, aki Fatinak adta a labdát. Fati ellőtte 16-ról, a labda lelassult Camposon, és csigalassúsággal gurult a gólvonal felé. Nem ment volna be, de azért Campos rávetődött.

91. perc: Elkezdődött a hosszabbítás első félideje.

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+6. perc: Bár négy perc hosszabbítást jelzett a bíró, eggyel megtoldotta. Jön a hosszabbítás. 3–3

90+1. perc: Fati próbált ollózni, lepattant a labda, éppen Dembélé elé, aki 16 méterről rápörkölte, de kicsivel mellé.

88. perc: Megint jön előre a Barcelona, dűlőre akarják vinni a vendégek a hosszabbítás előtt.

Oriol Soldevila a Barcelona csapatában nevelkedett, az U19-ben játszott ott legutóbb. Most lőtt hármat szülővárosa csapatának.

86. perc: GÓÓÓÓL! MEGINT EGYENLŐ! MESTERHÁRMAS! Alonso ügyetlenkedett szinte utolsó emberként, rátámadtak a hazaiak, elvették a labdát, majd Soldevila vezethette egymaga a labdát Herrera passzából a vendégek kapujára, és 7 méterről Pena lába között a hálóba gurított. 3–3

85. perc: Gyors támadással indult előre a Barcelona, és Raphinha teljesen egyedül maradt 5 méterre a hazai kaputól, jött a labda Dembélétől, a lövés sem volt rossz, de Campos, a hazaiak kapusa óriási bravúrral védett.

77. perc: GÓÓÓÓL! GYORSAN ÚJRA VEZETÉSHEZ JUTOTT A BARCA! Kicsit visszahúzódott az Intercity, és ezt meg is bánta! Jordi Alba adott balról remekül középre, és a másik oldalon érkezett Raphinha, aki éles szögből az üres kapuba lőtt. 2–3

74. perc: Jött is az újabb barcelonai csere, Depay helyett Ansu Fati lépett pályára.

74. perc: GÓÓÓÓL! MEGINT EGYENLŐ! Nem adja fel az Intercity, és ez gólt hozott. Bal oldali bedobás után Cristo visszakapta a labdát, majd középre adott, ahol a magára hagyott Soldevila 6 méterről a kapu közepébe fejelt. 2–2

67. perc: GÓÓÓL! MEGINT VEZET A BARCELONA! Gavi indította remekül a két védő között kilépő Dembélét, aki 14 méterről alányesett a labdának, amely a kapus fölött hullott a kapuba. 1–2

66. perc: Dembélé a legaktívabb barcelonai, ezúttal három ember közül lőtte el 13 méterről, éppen a kapus kezébe.

63. perc: Dembélé villámgyorsan bejutott a labdával az Intercity tizenhatosán belül, majd egy csel után rámászott a védője hátára, nem volt tizenegyes.

60. perc: Azonnal cserékkel frissített a Barcelona, mert nagyon felbátorodott a harmadosztályú csapat.

59. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT AZ INTERCITY! Jobb oldalról jött a hazaiak szöglete, a Barca védői elméláztak, Murría fejelte balról vissza jobbra, Soldevila pedig 5 méterről a bal alsóba lőtt. 1–1

54. perc: Az ellentámadásból Pinán éles szögből lőtt kapura, Pena védett.

53. perc: Végletekig kijátszotta a helyzetet a Barcelona, majd a magára maradt Ferran addig vacakolt, míg beugrott elé egy védő, akiről lepattant a lövés.

50. perc: Pablo Torre húzta vissza a mezénél fogva Soldevilát, kapott egy sárgát.

50. perc: Nagy Barca-helyzet maradt ki! Dembélé kapta jó helyzetben a labdát a tizenhatos vonalánál, egy húzással helyzetbe került, 7 méteres lövését azonban bravúrral védte az Intercity kapusa.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, vezet a Barcelona. 0–1

45+1. perc: Ferran Torres került helyzetbe, miután teljesen egyedül, őrző nélkül futott be a tizenhatoson belülre, de 10 méterről, kissé jobbról úgy lőtt mellé, hogy egy védő lábán megpattant a labda.

42. perc: Leült a meccs, de még így is többet próbálkozik a Barca, csakhogy különösebb eredmény nélkül.

36. perc: Pablo Torre jó szöglete ezúttal is megtalálta Araújo fejét, ezúttal viszont jócskán melléfejelt az uruguayi.

35. perc: Dembélé lőhetett ezúttal 18 méterről egy csel után, a labda egy méterrel ment el a bal alsó mellett.

34. perc: Depay vagy öt embert cselezett ki az Intercity tizenhatosa előtt, majd a hatodik cselt már nem ették meg...

27. perc: A szabadrúgást Depay végezte el, a labda megpattant Álvaro lábán, felpördült, majd a lécről pattant az alapvonalon túlra... A kapus az ellenkező irányba vetődött, szóval ezt megúszta az Intercity.

26. perc: Talán most... Dembélé húzott jobbról középtájba, amikor a tizenhatos vonala előtt Gálvez buktatta. Na, ebből mi lesz?

25. perc: Visszaállt az Intercity, a Barcelona pedig megpróbál helyzetbe kerülni, de az utóbbi időben ez nem sikerült Xavi csapatának.

18. perc: MEGÚSZTA A BARCA!Rosszul védekezett a Barcelona, Pinán iramodott meg középen a vendégek kapuja felé, elhúzta a kapus mellett, majd az üres kapuba pöckölt volna 7 méterről, de a becsúszó Araújo menteni tudott.

16. perc: A hazai közönség tapssal biztatja kedvenceit, értékeli, hogy lelkesen küzdenek a nagynevű ellenfél ellen.

14. perc: Gyors kontrára indultak a hazaiak, de hiába voltak létszámfölényben, balról a beadás gyenge volt.

13. perc: Depay adott jó labdát a középen felbukkanó Kessiének, aki ráfordult a kapura, és 17 méterről laposan a kapus kezébe lőtt.

9. perc: Egyfolytában támad a Barcelona, ezúttal Dembélé maradt középen egyedül, és ha már ott járt, el is lőtte, csakhogy jó magasan fölé.

4. perc: GÓÓÓL! Jött egy Barcelona-szöglet jobbról Pablo Torrétól, a beadásra lendületesen érkezett Araújo, és 5 méterről nagy erővel fejelt a léc alá. 0–1

3. perc: Mindjárt egy Barca-helyzettel! Jobbról érkezett a beadás, rárobbant a labdára Pablo Torre, aki 14 méterről, kapásból, nem sokkal lőtt fölé.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az Intercity tiszta feketében, a Barcelona tiszta fehérben játszik.

A mérkőzés előtt gyászszünetet tartottak a nemrég elhunyt Pelé emlékére.

ELŐZMÉNYEK

Alicantéban már nagyon várják a Barcelona fellépését, már egy nappal a meccs előtt több mint 23 ezer jegy elkelt. Izgatott az Intercity is, nemcsak a szurkolók, hiszen a keretben nyolc olyan játékos is van, amelyik korábban a Barca utánpótlásában játszott.

A Barcelona komolyan veszi a meccset, csak Lewandowski és Pedri kapott pihenőt, az első csapat játékosai rajtuk kívül mind ott lesznek Alicantéban.

Szerdán játszották:
Cartagena (II)–Villarreal 1–5
Espanyol–Celta Vigo 3–1
La Nucía (III)–Valencia 0–3
Ceuta (III)–Elche 1–0
Levante (II)–Getafe 3–2
Sporting Gijón (II)–Rayo Vallecano 2–0

Cacereno (IV)–Real Madrid 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik