Király-kupa: Ennél többet szeretnék – a döntőben duplázó Rodrygo

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.05.07. 10:41
null
A Real Madrid játékosai elismerően nyilatkoztak az Osasunáról a Király-kupa döntő után (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Real Madrid Rodrygo duplájának köszönhetően 2–1-re legyőzte az Osasunát a spanyol Király-kupa döntőjében, és története során 20. alkalommal is magasba emelhette kupát. A Real Madrid kilenc év után tudta ismét megnyerni hazája kupasorozatát, ami sok játékos számára különleges élmény, erre utalt Rodrygo, Toni Kroos és Thibaut Curtois is. Emellett szinten minden Real Madrid játékos elismerte az Osasuna teljesítményét, míg a döntőben alulmaradt csapat játékosai a szurkolóiknak mondtak köszönetet a lefújást követően.

„Nagyon boldog vagyok, ez az egyetlen, ami hiányzott a gyűjteményemből. A Bajnokok Ligája a legfontosabb, de ez a kupa is sokat jelent” – vélekedett Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa. A belgának már 600 védése van a fővárosi csapatban, amire ki is tért a mérkőzést követően. „Kérnem kell egy 600 védéses pólót. Örülök, hogy segíthetek a csapatnak. Egyrészt szeretnék többet, másrészt nem, mert az azt jelenti, hogy az ellenfélnek több helyzete van” – mondta nevetve Courtois.

„Az Osasuna megnehezítette a dolgunkat. Tudjuk, hogyan kell a döntőkben játszani, ez sokat jelent. Gratulálok az Osasunának és a szurkolóinak, ez nagyszerű döntő volt”idézi az As az ellenfele teljesítményét elismerő Dani Carvajalt. A Real Madrid védője kitért csapattársára Vinícius Júniorra is: „Talán túl sokat reklamál, ezt korrigálnia kellene, hogy elkerülje a provokációt. Amikor a játékra koncentrál, ő a legjobb.”

Nemcsak Carvajal, hanem Toni Kroos is az Osasunát méltatta. „Nem ez volt a legjobb játékunk, de ez normális, mert a rivális mindent belead. Nagy dicséret illeti őket.”

A mérkőzés hőse, a két gólt szerző Rodrygo volt, aki szerint fontos volt a kupagyőzelem, mivel már régóta nem nyerték el a királyiak ezt a címet. „Lőttem két gólt és ez különleges nekem, de sokkal többet szeretnék” nyilatkozta a Football Espananak a brazil támadó.

Chimy Ávila, az Osasuna argentin játékosa a szurkolókat emelte ki a vereséget követően. „Ők a 12. játékosok. Sokat segítettek nekünk, hálásak vagyunk minden erőfeszítésükért. Vannak akik a fizetésüket költötték el a szállodára, míg mások lakóautóval jöttek. Ezek a szurkolók tisztelik ezt a címert, szerettünk volna egy kis örömet szerezni nekik.” Ávila kitért Vinícius Júniorra is, akivel a félidőben kevertek összetűzésbe. „Viniciusnak megvan a maga sajátos viselkedése és játéka az ilyen típusú mérkőzésekhez,másokhoz hasonlóan szeretnénk, ha megváltozna, mert ő egy rendkívüli futballista. Remélhetőleg az edző vagy a csapattársai kijavítják ezen hibáit.”

„Ennyi feszültség után a könnyeimmel küszködök. Szégyen ez a szurkolóink számára, akik megérdemelték a kupát. Fantasztikus kupaszereplésen vagyunk túl, de tudjuk, milyen a Real Madrid. Jövőre újra megpróbáljuk elhozni a kupát Pamplonába”értékelt a mérkőzés követően Jagoba Arrasate, az Osasuna edzője.


SPANYOLORSZÁG
KIRÁLY-KUPA, DÖNTŐ
Real Madrid–Osasuna 2–1 (1–0)
Sevilla,Estadio La Cartuja,57 000néző.Vezette:Sánchez Martínez
REAL MADRID:Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Tchouaméni (Rüdiger, 69.), Kroos (Modric, 82.) Valverde – Rodrygo (Asensio, 90.), Benzema, Vinícius Júnior.Vezetőedző:Carlo Ancelotti
OSASUNA:Sergio Herrera – Rubén Pena (Rubén García, 75.), Aridane Hernández, David García, Juan Cruz – Torró (Pablo Ibánez, 89.), Moncayola, Moi Gómez – Oroz, Budimir (Chimy Ávila, 70.), Abde (Kike Barja, 75.).Vezetőedző:Jagoba Arrasate
Gólszerző:Rodrygo (2., 70.), ill. Torró (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik