C. Ronaldo befejezte, amit Vigóban elkezdett

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 23:31
null
Cristiano Ronaldo Vigóban egyszer, a Bernabéuban háromszor vette be a Celta kapuját (Fotó: Action Images)
A Real Madrid labdarúgócsapata a mesterhármast jegyző Cristiano Ronaldo vezérletével 4–0-ra nyert a Celta Vigo ellen a Spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 5–2-es összesítéssel továbbjutott. A első mérkőzésen 2–0-s hazai vezetésnél szintén Ronaldo lőtte a fővárosiak gólját, így kis túlzással azt is állíthatnánk, hogy egyedül juttatta a negyeddöntőbe a Realt. Szintén készülhet a negyeddöntőre a Zaragoza, amely Pintér Ádám nélkül otthon is legyőzte a Levantét.

A Casillas – Essien, R. Carvalho, S. Ramos, Arbeloa – Khedira, X. Alonso – Özil, Modric, C. Ronaldo – Benzema kezdőcsapattal felálló Real Madrid az első mérkőzésen Ronaldo találatával hozta magát biztatóbb helyzetbe, és a visszavágó 3. percében szintén a portugál volt az, aki közelebb juttatta övéit a negyeddöntőhöz. A bal oldalon, a kaputól mintegy 28 méterre, szinte álló helyzetből lőtt, a labda pedig védhetetlenül csapódott a bal oldali kapufa mellé. Érdekesség, hogy a gólt megelőző bedobás utáni pillanatokban két labda volt egyszerre a pályán, de a játékvezető szerint ez nem befolyásolta az eseményeket. 1–0

A Celta húsz percig bírta a második gólig, amit megint csak Ronaldo szerzett. Az Aranylabda-szavazáson második helyen végző klasszist ezúttal Modric játszotta meg remekül egy védők mögé beemelt labdával, amit kapásból alig talált el, de pont így lett tökéletes. 2–0

Ronaldo mesterhármast is jegyezhetett volna, ám a 37. percben a játékvezetői asszisztens úgy látta, hogy Khedira passzánál lesen helyezkedett – pedig nem. Ezután a gólhelyzetben kilépő Ronaldo bokáját összekoccintották, ezt pedig már José Mourinho sem bírta cérnával, felpattant a kispadról, és belerúgott egy labdába.



Ez a találat hiányzott a Real Madridnak a nyugodt második félidőhöz, főleg azok után, hogy a 72. percben Sergio Ramos megkapta a második sárga lapját (a védő nemes egyszerűséggel a földön fekve állon talpalta a mellette gólhelyzetben kitörni készülő Augusto Fernándezt). A vigóiak emberelőnybe kerülve kis időre beszorították a „blancókat", volt is néhány helyzetük, de Iker Casillas eszén nem tudtak túljárni.

A 87. percben aztán eldőlt minden, egy kontratámadás végén az óriásit sprintelő Ronaldo megszerezte harmadik gólját (3–0), Khedira kissé szerencsés találata pedig már csak a hab volt a madridiak tortáján (4–0). A Realra a legjobb nyolc között a Valencia vár.

REAL MADRID–CELTA VIGO 4–0

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid–Celta Vigo 4–0 (C. Ronaldo 3., 24., 87., Khedira 89.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 5–2-es összesítéssel
Zaragoza–Levante 2–0 (Zuculini 23., Montanés 60.)
Tj.: a Zaragoza, 3–0-s összesítéssel
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Sevilla–Mallorca 1–2 (Moral 22., ill. Brandon 52., Alfaro 56.)
Tj.: a Sevilla, 6–2-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik