M. D./T. D. 2020.10.26 20:38 Frissítve: 2020.10.26 21:37

Barcelona: vége az elnökségi ülésnek, Bartomeu nem mond le

Egybehangzó spanyol sajtóinformációk szerint továbbra sem mond le pozíciójáról Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke. Hétfő esti sajtótájékoztatóján a katalán klub első embere ezt meg is erősítette.

Meddig húzhatja még Josep Maria Bartomeu az FC Barcelona elnökeként? (Fotó: AFP)


Délelőtt több lap, köztük a barcelonai illetőségű Sport még arról írt, hogy Bartomeu a hétfői vezetőségi ülés után távozhat a pozíciójából, ám az esti órákban a főbb spanyol sajtótermékek már arról számoltak be, hogy a katalán klub első embere továbbra is marad, és szembenéz az ellene indított bizalmatlansági szavazással, amelyet minden jel szerint nem halasztanak el. Nem sokkal a sajtóhírek megjelenése után a Barcelona elnöke a nyilvánosság elé állt.

„Sosem gondoltam a lemondásra – kezdte Bartomeu a hétfői online sajtótájékoztatóját. – A katalán kormány (Generalitat de Catalunya – a szerk.) nem tartotta tiszteletben a szavazás előkészületeihez kért tizenöt napos igényünket. Mielőtt bármilyen döntést meghozunk, megvárjuk a kormány végleges válaszát. Amikor ezt megkapjuk, a vezetőség újra összeül.”

Mint arról korábban beszámoltunk, Bartomeu levélben fordult Pere Aragoneshez, a katalán kormány elnökhelyetteséhez, hogy a járványhelyzet miatt engedélyezzék a referendum elnapolását. A Marca szerint eredetileg november első két napjára szerették volna összehozni a bizalmi szavazást, a katalán kormány meg is adta az ehhez szükséges engedélyeket, ám a Barcelona a folyamat összetettsége miatt további 15 napot kért, de ezt – mint az Bartomeu szavaiból is kiderül – nem kapták meg.

Érdekesség, hogy Bartomeu akkor nem különösebben foglalkozott a szurkolók egészségével, amikor több ezer néző beengedését kérte a Ferencváros, a Dinamo Kijev és a Juventus elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésekre, most azonban éppen a járványhelyzetre és a pártoló tagok egészségére hivatkozva kéri a bizalmatlansági szavazás elhalasztását.

„Nehéz helyzetben vagyunk a járványhelyzet miatt, az elsődleges a pártoló tagok biztonsága. Minden, hétfőn meghozott döntésünk egyhangúlag született meg. Minden igazgatósági tagnak a klub az első. Várjuk a Generalitat válaszát, és ha jogilag, valamint az egészségügyi szabályokat betartva lehetséges, akkor november elsejére és másodikára kiírjuk a bizalmatlansági szavazást. A legnagyobb tisztelettel viszonyulunk ahhoz a húszezer tagunkhoz, akik aláírták az indítványt” – tette hozzá az FC Barcelona elnöke.

Mint ismert, a Barcát 2014 óta irányító, 2021-ben mindenképpen távozó elnök az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott a klub nem megfelelő dirigálása miatt, a Lionel Messi távozásáról szóló hercehurca csak olaj volt a tűzre. A bizalmatlansági indítvány eredményeképp már korábban összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás ahhoz, hogy a távozásáról szóló szavazást kiírják.

2023.05.14 14:33:02

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Négy gólt vágott a parádésan futballozó Barca az Espanyol otthonában, belefért a hajrábeli lazítás is.

2023.05.06 21:19:51

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A volt realos Torró gólja kevés volt a nagyot harcoló Osasunának, trófeával melegítettek a BL-elődöntőre Ancelottiék.

2023.04.29 20:34:01

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az egy órán át emberhátrányban küzdő Betis ikonja megsérült, a Barcelona pedig Lamine Yamal beállításával történelmet írt.

2023.04.29 18:16:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Két gólt szerzett Madridban az Almería, de nem fért kétség a hazai sikerhez, Benzema mellett Rodrygo is betalált.

2023.04.27 10:39:10

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu