Barcelona: „Szó sincs 700 milliós záradékról” – Messiék levele

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 15:01
null
Lionel Messi és háta mögött édesapja, Jorge Messi (Fotó: AFP)
Nem úgy fest, hogy csillapodnának az indulatok Lionel Messi és az FC Barcelona ügyében. Bár az argentin sajtó a minap arról számolt be, a hatszoros aranylabdás meggondolhatja magát és mégis maradhat a katalánoknál, most a Messi apja (aki egyúttal az ügynöke is) által Javier Tebas ligaelnöknek küldött nyílt levél ismét a távozási szándékról árulkodik.


A spanyol sajtóban ellentétes hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatosan, hogy Lionel Messi ingyen távozhat-e Barcelonából, vagy csak a kivásárlási áráért (700 millió euró) cserébe. Egyes források úgy tudták, hogy Messi a szerződése utolsó évében (2021 nyaráig érvényes a kontraktusa) már kivásárlási ár nélkül távozhat, míg mások – köztük Joan Gaspart, az FC Barcelona korábbi elnöke – cáfolták ezt az állítást.

A La Liga és a bajnokság elnöke, Javier Tebas vasárnapi közleménye szerint a jogászaik megvizsgálták Messi jelenlegi szerződését a Barcával, és a konklúziókat levonva arra jutottak, a 33 esztendős játékos csakis a 700 millió eurós kivásárlási záradék érvényesítésével léphet ki a szerződésből.

Jorge Messi levele (Forrás: Marca)
Jorge Messi levele (Forrás: Marca)

Nos, Jorge Messi, Lionel édesapja, egyúttal ügynöke nem ért egyet a megállapítással – erről szól a spanyol sajtóban több helyen megjelent, szignójával ellátott levél, amit a hírek szerint eredetileg Tebasnak címzett. A levél szerint a záradék „nem alkalmazható”, mivel a futballista a szerződésében foglaltak szerint a 2019–2020-as idény végén jelezte távozási szándékát.

Messi apja úgy fogalmaz, „nem tudják”,a La Ligánál vajon melyik szerződést elemezték, de „nyilvánvalóan hibás következtetést vontak le”.

FRISSÍTÉS, 15.19: A Liga hivatalos választ küldött Jorge Messinek – ebben megerősítik az augusztus 30-án leírtakat, vagyis véleményük szerint továbbra is érvényes a 700 millió eurós kivásárlási záradék.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik