Barcelona: készüljünk a Jerry Mina, Davinson Sánchez védőkettősre?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.16. 14:16
null
Lionel Messi és Neymar előtt sem mindig tiszta a kép (Fotó: AFP)
Itt van immár a had – no, nem Laczfi nádor hada üget elő a Toldiból, hanem a nyalka, kolcsagos legények és cifra nyergű mének helyett a topligák frissiben vett labdarúgói sorakoznak táblázatunkban. Szokásunk szerint a La Liga eseményeivel zárjuk heti transzfertúránkat.

 

Nem minden kerek most a Barcelona háza táján, ezt a gyengébb eredmények mellett a különböző ügyek nagy száma is mutatja. Gerard Piqué például összeveszett már pár emberrel, de korábban még sohasem vehettük komolyan távozási szándékát, a védő neje, Shakira állítólag szeretné már Londonban tudni a családot, Lionel Messi szerződéshosszabbítása nem megy olyan gördülékenyen, ahogyan azt a szurkolók és a laikus érdeklődők elvárnák, ideges hangulatú nyilatkozatokat tetőzött be a nemzetközi kapcsolatokért felelős Pere Gratacós lefokozása, aki azt merészelte állítani, hogy „Leo a csapat egyik legfontosabb láncszeme. De Neymar, Suárez, Piqué és Iniesta nélkül nem lenne ennyire jó játékos. Viszont tény, ő a legjobb”.

Mi tagadás, ha mindenkit száműznének egy alacsonyabb presztízsű munkakörbe, aki egyetért Gratacósszal, akkor felszabadulna pár munkahely a Földön...

Korábban akadt kérője Kínából Arda Turannak (lassan rákérdezhetünk: kinek nem?), Aleix Vidalt a Galatasaray után a Sevilla is vinné, de már Ivan Rakitic távozási szándékairól is szólnak hírek. A horvát töredelmesen bevallotta állítólag korábbi társainak, Daniel Alvesnek, illetve válogatottbeli barátainak, Mario Mandzukicnak és Marko Pjacának, hogy nem bírják egymást Luis Enriquével, a nyárig kettejük közül valakinek mennie kell.

A Barca elnökhelyettese, Jordi Mestre ugyanakkor hitet tett Rakitic mellett, akit jó játékosnak és jó embernek tart, és elárulta azt is, hogy éppen szerződéshosszabbításáról tárgyalnak.

Hogy, hogy nem, a középpályás mindhárom lelki társa a Juventust erősíti, amellyel már a nyáron is össze-összeboronálták Rakiticet, nem mellesleg az olasz klub azon kevés nem angol csapat közé tartozik, mely képes lenne őt megfizetni.

És kevés olyan sztár van, akit topcsapattól meg lehet venni.

A spanyol sajtó ilyennek tartja a juventusos Paulo Dybalát (naná, hogy össze lehetne kötni őt Rakiticcsel), rá egyébként – szintén sajtóhír – 105 milliós ajánlattal melegít a nyárra a Real Madrid.

„Hogy könnyű-e visszautasítani a Real Madridot és a Barcelonát? Nem kaptam ajánlatot, így nincs mit visszautasítani. Szeretek itt lenni, nem akarok távozni, de ez nem csak rajtam múlik” – reagált a pletykákra maga Dybala a Rai Sportnak.

Sokak szerint illeszkedne a Barca futballjába a liverpooli Philippe Coutinho, de a brazil karmester csapatának menedzsere, Jürgen Klopp röviden reagált erre a felvetésre: Nem. Nem. Nem.

Vagy legalábbis nem olcsón, főleg, hogy a PSG is érdeklődik – iránta, de főleg Adam Lallana iránt, akit szintén monitoroz a Barcelona. Lallana szerződése 2019 nyarán jár le, de nemsokára már 29 esztendős, azaz nem kimondottan tipikus Barca-célpont.

Inkább ilyen a Manchester United fiatalja, a 16 éves Angel Gomes, akinek édesapja is elismerte a katalánok érdeklődését, de leszögezte, hogy elsősorban az a lényeg, hogy fia szeressen futballozni – elsőként az MU felnőttjei között, és maga az engedelmes gyermek is ezt vallja.

Gomes édesapja egyébként portugál, egykori utánpótlás-válogatott, de ő maga már angol válogatott; az atya, Gil egyik unokaöccse egyébként nem más, mint a nagy Nani.

Máris erősítés lenne, pontosabban tartalék a szűrői poszton a dortmundi Julian Weigl, akiért az állítólag Rakiticcsel is szemezgető Manchester City mellett a Real Madrid is kacérkodik – a vékonydongájú németnél jóval erősebb a sevillai Steven N'Zonzi.

Előbbivel már hosszabbított klubja, utóbbival is ezt tervezik, tehát nekik mindenképpen jól jön az érdeklődés.

A sajtóban felötlött még a fiatal kolumbiai középső védő, Yerry Mina (Palmeiras) azonnali megszerzésének lehetősége: 2017 nyarától kilencmillió eurós vételi joguk van rá a katalánoknak, de amióta az ügynöknél bejelentkeztek a Bayern, a City, a Milan és a Real képviselői, valahogyan nem olyan eltökélt már Mina barcelonai költözése ügyében a pártfogó, és furcsa nyilatkozatokat tesz. Amikor bezavarnak a milliók...

A Barca a korábbi egyezség értelmében 2018-ban tíz, majd 2019-ben tizenkét millióért veheti meg Minát.

A holland Ajax szintén kolumbiai védője, Davinson Sánchez már most a Barcához kerülhet, csak nem a tartalékokhoz, ahová még a nyáron hívták.

Töredelmesen bevalljuk, hogy számunkra értelmezhetetlen az a hír, hogy a Sahtar veterán védője, Darijo Srna elégedetlen a Barca neki tett ajánlatával, azt hinné az egyszeri ember, hogy egy 34 éves veterán bicajjal is elindulna, ha egy ilyen klub hívná.

Az El Mundo Deportivo egy 18 hónapos szerződésről tud, no meg pár arab és kínai ajánlatról – mint fentebb megjegyeztük, ilyen az, amikor bezavarnak a milliók.

Jóval fiatalabb nála a tottenhames Dele Alli, aki remek – nyári! – vétel lenne, és mivel a Real is így gondolja angol és spanyol hírek szerint is, a londoniak kasszása máris dörzsölheti a tenyerét.

És ha már szemléztünk a heti hírekből (felvetésekből, pletykákból), akkor zárjuk sorainkat azzal, hogy potenciális nyári Luis Enrique-utódként Jorge Sampaoli után felröppent az egykori barcelonai kedvenc, Ronald Koeman neve is.

LA LIGA, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2017 JANUÁRJA

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett:
Távozott: Manu Barreiro (Gimnastic Tarragona, ingyen)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe: Iago Herrerín (Leganés)

ATLÉTICO MADRID
Távozott:

FC BARCELONA
Érkezett:
Távozott:

REAL BETIS SEVILLA
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe: Fabián Ruiz (Elche)
Kölcsönből vissza: Charly Musonda (Chelsea)

CELTA VIGO
Érkezett:
Kölcsönbe: Jozabed Sánchez (Fulham)
Távozott: José Naranjo (Genk, 1.800.000)
Kölcsönbe: David Costas (Real Oviedo)

ESPANYOL BARCELONA
Érkezett:
Távozott: Martín Demichelis (szerződését felbontották)

SD EIBAR
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Thaylor (Logrones)
Távozott:
Kölcsönbe: Thaylor (Real Unión)

SPORTING GIJÓN
Érkezett:
Távozott:

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett:
Kölcsönbe: Ola John (Benfica)
Kölcsönből vissza: Saúl García (Girona)
Távozott: Ryan Babel (Besiktas, ingyen)
Kölcsönbe: Saúl García (Mallorca)

FC GRANADA
Érkezett:
Távozott: Ivan Kelava (szerződését felbontották), David Barral (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Jon Toral (Arsenal U23)

UD LAS PALMAS
Érkezett:
Távozott: Asdrúbal Padrón (Port FC, ingyen)

CD LEGANÉS
Érkezett:
Kölcsönbe: Nereo Champagne (Olimpo de Bahía Blanca, 150.000), Iago Herrerín (Athletic Bilbao), Dimitriosz Sziovasz (Olympiakosz)
Távozott: Karl Medzsani (Trabzonspor, ingyen), Lluis Sastre (Huesca, ingyen)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Juventus)

MÁLAGA
Érkezett: Jusszef en-Neszjri (Atlético Malagueno)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Watford)
Távozott:

OSASUNA
Érkezett:
Távozott:

REAL MADRID
Távozott:

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Gerónimo Rulli (Manchester City, 7.000.000)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Gerónimo Rulli (Manchester City, 7.000.000)

FC SEVILLA
Érkezett: Clément Lenglet (Nancy, 5.000.000)
Kölcsönbe: Sztevan Jovetics (Internazionale, ingyen)
Távozott: Timothée Kolodziejczak (Borussia Mönchengladbach, 7.500.000)

VALENCIA
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Vinícius Araújo (Recife)
Távozott:

FC VILLARREAL
Érkezett:
Távozott: Bojan Jokic (szerződése lejárt)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

UD LEVANTE
Érkezett:
Távozott:

RAYO VALLECANO
Érkezett:
Kölcsönbe: Tomás Mejías (Middlesbrough)
Távozott: Piti (AEL Limassol, ingyen)

FC GETAFE
Érkezett: Carlos Pena (Oviedo, ingyen), Sergio Mora (Murcia, ingyen)
Távozott: Fued Kadir (Alcorcón, ingyen)

Lezárva vasárnap délben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik