Barcelona: Abnormális, ami Arthur körül történik – Setién

Vágólapra másolva!
2020.06.26. 21:51
null
Arthur teljesítményével nem maradéktalanul elégedettek Barcelonában (Fotó: AFP)
Csütörtökön olasz és spanyol sajtóértesülésekre hivatkozva már beszámoltunk róla, hogy az FC Barcelonát és a Juventust már csak egy hajszál választja el attól, hogy tulajdonképpen elcserélje egymással Arthurt és Miralem Pjanicot. Quique Setién, a katalán klub vezetőedzője a szombati, Celta Vigo elleni bajnoki mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján a legtöbb kérdést „természetesen” a brazil középpályásról kapta. A 61 éves szakvezető elmondta, neki egyelőre senki sem szólt a klubtól, hogy Arthur eligazolna, arról is beszélt ugyanakkor, hogy milyen sportszakmai okok állhatnak a brazil futballista közelgő távozásának hátterében.

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, a Barcelona és a Juventus már hosszú hetek óta tárgyalt egymással Arthur és Pjanic elcserélésének ügyében, de amíg a brazil középpályás nem változtatott azon az elképzelésén, hogy mindenképpen a katalánoknál szeretne maradni, addig a két klub nem tudott egyről a kettőre lépni. A minap azonban a hírek szerint bekövetkezett az áttörés, Arthurt sikerült meggyőzni a váltásról, így a felek a jövő hét elején hivatalosan is bejelenthetik a transzfert, melynek keretein belül a Juventus 80 millió eurót fizet a dél-amerikaiért, a Barca pedig 70-et Pjanicért.

„Ami Arthur körül történik, abnormális. A klub nem tájékoztatott arról, hogy eligazolna. Elvileg még mindig számolhatok vele. A jövőjéről szóló hírek remélhetőleg nem lesznek hatással a teljesítményére” – idézi a goal.com Quique Setiént, aki nevezte a brazilt a Vigóba utazó keretbe.

Arthur (és Pjanic) klubváltása ettől függetlenül valószínűleg már csak idő kérdése. A Mundo Deportivo pénteken arról írt, a katalánok 23 éves karmestere a hétvégén, a Celta elleni meccs után Torinóba repül, hogy fizikai teszteken essen át a Juventusnál.

Setién az átigazolási ügy kapcsán konkrétumokról nem beszélt, arról viszont felvilágosította a sajtó képviselőit, hogy ha középpályása valóban távozik, annak mi állhat a hátterében. Nagyon lesarkítva az, hogy Arthur túl lassú a Barca játékához.

„Amióta együtt dolgozunk, rengeteg energiát fektetett abba, hogy megvalósítsa, amit kérünk tőle. Talán az állandóság hiányzik a játékából, de egy futballistának nem könnyű megváltoztatni a stílusát, ha más edzőktől azt hallotta, hogy ez az erőssége. Arthurnak korábban mindig azt mondogatták, hogy tartsa a labdát, erre itt vagyunk mi, és azt várjuk tőle, hogy játsszon egy-két érintésből. Nagy kihívás ez számára, de jó úton jár. Jobb labdarúgóvá válik ezáltal” – mondta a Barcelona vezetőedzője.

A BARCELONA VIGÓBA UTAZÓ KERETE

SPANYOL LA LIGA
32. FORDULÓ
Szombat

17.00: Celta Vigo–Barcelona (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik