Barcelona: a héten bejelenthetik Messi hosszabbítását – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.14. 17:22
null
Hamarosan minden kérdőjel kiegyenesedhet, Lionel Messi marad az FC Barcelona labdarúgója (Fotó: AFP)
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Lionel Messi és az FC Barcelona között teljes az egyezség, s a hét második felében hivatalosai is bejelenthetik, hogy a hatszoros aranylabdás argentin labdarúgó öt évvel meghosszabbítja június végén lejáró szerződését a katalán klubbal.

 

A hírről a vezető spanyol médiumok mellett az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano is beszámolt. Az olasz sportújságíró úgy fogalmaz, Messi marad az FC Barcelonánál, és soha nem is volt kétséges, hogy távozik. Hozzáteszi, a Paris Saint-Germainnel egyáltalán nem is zajlottak tárgyalások ezen a nyáron.

A spanyol sajtó információi szerint Messi új szerződése 2026-ig szól, kivásárlási árát 350 millió euróban állapítják meg. Az argentin sztár 2023-ig biztosan a Barcában futballozik, utána Miamiban játszik tovább, ahol a katalán klub nagyköveteként is ténykedik – de nem lehet kizárni azt sem, hogy Messi az első két év után is marad még Barcelonában.

Megjegyzendő, hogy a 34 éves labdarúgó a hírek szerint 50 százalékos fizetéscsökkentésbe egyezett bele, segítve ezzel a klubot pénzügyi problémái rendezésében.

A megállapodás tényét a Barca még a héten bejelentheti, a papírok aláírására július végén kerülhet sor, amikor Messi visszatér a szabadságáról.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik