D. Á.
2022.05.14 14:04 Frissítve: 2022.05.14 16:28

Barca: Xavi megszólalt Lewandowski lehetséges szerződtetéséről

A Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, Xavi elmondta, szerinte manapság nem szabad kizáró oknak tekinteni egy átigazolásnál, ha egy játékos a harmincas éveiben jár. Ezzel Robert Lewandowskira utalt, aki könnyen lehet, hogy már a nyár során a Camp Nouba költözik.

Xavi szívesen látná Lewandowskit a Barcelonában (Fotó: AFP)

 

A Barcelona vezetőedzője arról beszélt, hogy manapság a harmincas éveikben járó futballisták jóval terhelhetőbbek, mint korábban. Szerinte éppen ezért nem számít, hogy Robert Lewandowski 34 esztendős, mindenképp erősítést jelentene a katalán együttesnek.

„Amikor az igazolásokról beszélünk, egyáltalán nem érdekel, ki mennyi idős. Dani Alves harmincnyolc esztendős volt, amikor újra szerződtettük. A játékosok manapság már sokkal többet edzenek, s jobban odafigyelnek a testükre, jóval profibbak, mint régen. Ilyen Dani Alves, Ibrahimovic, Modric, Cristiano Ronaldo és Messi is” – mondta Xavi.


Pénteken arról számoltunk be, hogy a Kicker információi szerint a Bayern München klasszisa nem hosszabbítaná meg a 2023-ban lejáró szerződését, sőt! Lewandowski már idén nyáron távozna az Allianz Arénából, mivel a bajorok csupán 2024-ig ajánlanának új kontraktust a lengyelnek, akinek ez nem elég.

Sajtóhírek szerint a Barca hároméves szerződést kínálna fel Lewandowskinak – erről a híres transzferguru, Fabrizio Romano is beszámolt a hivatalos Twitter-oldalán. Igaz, a Bayern München akár 40 millió eurót is kérhet klasszis csatáráért.

A spanyol szakember Frenkie de Jongról is beszélt. Elmondta, fontos játékosa a Barcának, így nem szeretné, hogy elhagyja a Camp Nout a Manchester United kedvéért.

2023.11.11 20:22:54

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Rodrygo csúcsformában játszott, de a mérkőzés és az egész bajnokság egyik legkülönlegesebb gólját Vinícius Júnior szerezte.

2023.11.09 17:14:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Diego Simeonét nem egyszerű győzni akarás jellemezte, illetve jellemzi most is, hanem egy azzal határos, beteges kényszer. Olyan ember, akit a saját tábora imád, a riválisokban viszont zsigeri gyűlöletet ébreszt. A sajátjai szemében elkötelezett, bátor és hős, a riválisokéban túlbuzgó, mocskos és kegyetlen, aki, ha kell, szemet szúr ki, vagy övön aluli ütést visz be, ha a bíró nem figyel oda.

2023.11.06 16:13:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az előző idényben a spanyol élvonal legjobbjának választották, és az őszt is kirobbanó formában kezdte.

2023.11.03 22:06:12

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

2023.11.03 21:08:30

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kezd kirajzolódni, kik lehetnek a következő évtized sztárfutballistái.