Barca: Dani Alves ingyen visszatért volna, ám szerinte a vezetők nem voltak elég tökösek

Vágólapra másolva!
2020.11.06. 08:28
null
Dani Alves szívesen játszana újra a Barcában (Fotó: AFP)
Dani Alves, az FC Barcelona korábbi labdarúgója egy interjúban csalódottan nyilatkozott a spanyol klub jelenlegi helyzetéről, s elárulta, évek óta szeretne visszatérni a csapathoz.

 

Október végén hosszas hercehurca után lemondott Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke és vele együtt az igazgatótanács is.

„Nem tisztem sárt dobálni, ám úgy tűnik, a klubvezetés lejáratta magát
– nyilatkozta az FC Barcelonában 2008 és 2016 között szereplő Dani Alves a katalán RAC 1 rádiónak. – Meglehet, ez nem Bartomeu hibája, talán a tanácsadói gondolkodtak rosszul. A Barca elvesztette az identitását, roppant nehéz lesz újra rátalálnia.”

A 118-szoros brazil válogatott játékos 2016-ban szerződése lejárta után távozott az FC Barcelonától. Alves a Juventushoz igazolt át, majd játszott a Paris Saint-Germainben. 2019 óta a Sao Paulót erősíti.

„Úgy engedtek el, hogy nem beszéltek velem. Tiszteletlenek voltak. Ha akkor úgy bánnak velem, ahogy megérdemeltem volna, a mai napig a Barcában futballoznék. Imádom a klubot, Barcelona az otthonom.”

„Később felajánlottam, hogy visszatérek. Egy árva vasat sem kellett volna értem fizetni. A Juvéban megmutattam, még mindig megütöm ezt a szintet. De a vezetők nem voltak elég tökösek, hogy beismerjék, hiba volt elengedniük. Egy nap valahogy visszatérek a Barcához, akár szurkolóként”
– tette hozzá a jobb oldali védőként és támadóként egyaránt bevethető Dani Alves, aki a Barcával 23 trófeát, köztük hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert.

Dani Alvest a Messi-ügyről is megkérdezték. Mint ismert, Lionel Messi, a gránátvörös-kékek hatszoros aranylabdás klasszisa a nyáron el akarta hagyni profi karrierje eddigi egyetlen klubját.

„Messi ugyanolyan jelentőséggel bír, mint az FC Barcelona címere. Ám ha körülötted minden romokban áll, nem meglepő, hogy távozni akarsz. Róla kellene elnevezni a stadiont. A klub erejét a játékosok határozzák meg, nem az elnök. A futballisták szállítják az eredményeket. Ezért kell kiállniuk és hallatniuk a hangjukat” – véli Alves.

null

TuDiràs | En directe des del Brasil @DaniAlvesD2! pic.twitter.com/w7ycfq2Yjw



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik