5/5! A Real Madrid győzelmével ért véget a Real Sociedad elleni bajnoki

Vágólapra másolva!
2023.09.17. 20:50
null
Bellingham és Traoré nagy harcot vívott minden labdáért (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 5. fordulójában a Real Madrid a Real Sociedadot fogadta hazai pályán. A madridiak 2–1-es győzelmet arattak, így továbbra is őrzik hibátlan mérlegüket.

 

SPANYOL BAJNOKSÁG, LA LIGA
5. FORDULÓ

REAL MADRID–REAL SOCIEDAD 2–1 (0–1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Soto Grado (spanyol)
REAL MADRID: Kepa – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Fran García (Nacho, 74.) – Valverde (Lucas Vázquez, 87.), Tchouaméni (Modric, 61.), Kroos – Bellingham – Rodrygo (Brahim Díaz, 87.), Joselu (Camavinga, 61.).Vezetőedző: Carlo Ancelotti
SOCIEDAD: Remiro – Hamari Traoré, Zubeldía, Le Normand, Tierney (Aihen Munoz, 69.) – Brais Méndez (Zaharjan, 81.), Zubimendi, Merino, Barrenetxea (Cho, 81.) – Kubo, Oyarzabal (Sadiq, 81.). Vezetőedző: Imanol Alguacil
Gólszerző: Valverde (46.), Joselu (60.) ill.Barrenetxea (5.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának utolsó vasárnapi mérkőzésén a százszázalékos Real Madrid a szintén veretlen, de az első négy fordulóban csupán egy győzelmet arató Real Sociedadot fogadta hazai pályán. Nem várt könnyű mérkőzés Ancelotti csapatára, hiszen a madridiak az előző idényben egyszer sem tudták legyőzni a baszkokat.

A találkozó első nagy helyzetét a hazaiak hagyták ki, a túl oldalon a Real Sociedad viszont elsőre nem hibázott és Kubo passza után Barrenetxea góljával az 5. percben meg is szerezte a vezetést. A 11. percben Kubo révén ismét betaláltak a vendégek, de ezúttal les miatt nem született érvényes találat. A 16. percben hamar egyenlíthettek volna a hazaiak, de Joselu lövése után a labda a felső lécen csattant. Sokat köszönhetett kapusának is a Real Sociedad az első fél órában, hiszen Remirónak rendre nagyokat kellett védeni a sokasodó madridi támadások végén. A 31. percben aztán közel járt a második gólhoz a vendégegyüttes, de Merino fejesét bravúrral védte Kepa. Ez volt az első félidő utolsó nagy lehetősége.

A második félidőben mindössze 40 másodpercre volt szükségük a hazaiaknak ahhoz, hogy egyenlítsenek. Fran García passza után Valverde kapáslövése a kapufa segítségével talált utat Remiro kapujába. A 60. percben pedig már a Real Madrid volt előnyben. Ismét Fran García készített elő, Joselu pedig egy jól helyezett fejest helyezett a jobb alsó sarokba. A fordítást követően a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, Bellingham révén pedig még újabb gólt is szerezhettek volna, de az angol sorozatban ötödik bajnokiján már nem talált kapuba, köszönhetően Merino bravúrjának. A két veretlen együttes csatája madridi győzelemmel zárult, így a tabellát újra Ancelotti együttese vezeti. 2–1

A LA LIGA ÁLLÁSA
1. Real Madrid5510–3+715
2. FC Barcelona54113–4+913
3. Athletic Bilbao53119–4+510
4. Girona4317–2+510
5. Valencia5327–4+3 9
6. Rayo Vallecano5326–8–2 9
7. Atlético Madrid421110–4+6 7
8. Getafe52125–7–2 7
Cádiz52125–7–2 7
10. Betis52125–10–5 7
11. Real Sociedad51318–7+1 6
12. Osasuna5237–8–1 6
13. Villarreal5238–10–2 6
14. Alaves5235–7–2 6
15. Mallorca51224–5–1 5
16. Celta Vigo51134–7–3 4
17. Sevilla4136–8–2 3
18. Granada4137–12–5 3
19. Las Palmas5231–4–3 2
20. Almeria5145–11–6 1

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE! Korán vezetést szerzett a Real Sociedad, de a második félidőben fordítani tudott a Real Madrid és megőrizte hibátlan teljesítményét.

90+4. perc: Alaba rántotta le Sadiq-t, sárga lap.

90. perc: Négy perc a hosszabbítás.

90. perc: Brahim Díaz az alapvonal közeléből emelte középre a labdát, Bellingham fejesét a jobb alsó sarok elől ütötte ki nagy bravúrral Remiro.

87. perc: Kettőt cseréltek a hazaiak, Rodrygo helyére Brahim Díaz, Valverde helyére Lucas Vazquez állt be.

81. perc: Hármat cserélt a Real Sociedad. Oyarzabal helyére Sadiq, Barrenetxe helyére Cho, Méndez helyére Zaharjan állt be.

78. perc: Rodrygo passza után Bellingham 16 méterről lőtt kapura, Merino védett.

77. perc: Traoré tartott rá Rodrygo lábára, sárga lap.

74. perc: Cseréltek a hazaiak, Fran García helyére Nacho állt be.

71. perc: Fran García buktatta Kubot, sárga lap.

69. perc: Kroos szabadrúgását követően csak centikkel szállt a bal felső sarok fölé a labda.

69. perc: Cserélt a Sociedad, Aihen Munoz állt be Tierney helyére.

68. perc: Merino buktatta Bellinghamet a 16-os előterében, sárga lap.

61. perc: A gólt követően kettőt is cserélt a Madrid, Tchouaméni helyére Modric, Joselu helyére Camavinga állt be.

Joselu ismét betalált (Fotó: AFP)
Joselu ismét betalált (Fotó: AFP)

60. perc: GÓÓÓÓÓL! Fran García futott fel a bal szélen, majd középre ívelt labdáját Joselu fejelte a jobb alsó sarokba.

46. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Egyenlítettek a hazaiak! Rodrygo ugratta ki Fran Garcíát, aki az alapvonal közeléből visszajátszott Valverdéhez, az uruguayi pedig 16 méterről kapásból, a kapufa segítségével talált a kapuba.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés. Csere egyik csapatban sem volt a szünetben.

45+3. perc: Vége az első félidőnek! Barrenetxe korai góljával előnyben a Sociedad.

45. perc: Kettő perc hosszabbítás következik.

Az utóbbi percekben nem forogtak veszélyben a kapuk...

33. perc: Tchouaméni csúszott rá Kubo lábára, sárga lap.

31. perc: KEPA-BRAVÚR! Kubo tartogatta a labdát az alapvonal közelében, majd okosan a berobbanó Merino fejére ívelt, de a spanyol fejesét Kepa nagy bravúrral kitolta a jobb alsó sarok elől.

29. perc: Kontrázott a Sociedad, Kubo tört be a 16-oson belülre, majd a jobb alsót vette célba, de Kepa védeni tudott, majd a kipattanót Barrenetxe lőtte az égbe.

28. perc: Le Normand röviden kifejelt labdájával Rodrygo tört kapura, de a brazil sem tudott túljárni Remiro eszén.

26. perc: Valverde és Bellingham kényszerítőjének végén az angol lőtt kapura kiszorított helyzetből, deRemiro védeni tudott.

24. perc: Tchuaméni beadására Rüdiger robbant be, de a lábáról a kapu fölé pattant a labda.

18. perc: Ezúttal Le Normand hibázott, de Joselu 15 méteres lövését Remiro bravúrral védte. Nem szabadult fel azonban a vendégek kapuja, hiszen Bellingham ívelése után Carvajal lőtt, de Remiro másodszor is nagyot védett.

16. perc: KAPUFA! Remiro hibája után Carvajal tört be a 16-oson belülre, majd Joseluhoz passzolt, aki a felső lécre perdített. A lecsorgót Carvajal szedte össze, majd az ívelése után Rodrygo ollózott a kapu mellé.

12. perc: Méndez 17 méterről tekerte a jobb kapufa mellé a labdát.

11. perc: Kubo gyönyörűen lőtte ki 19 méterről a jobb alsó sarkot, de a lesen helyezkedő Oyarzabal hátán is megcsúszott a labda, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

6. perc: Villámgyors hazai támadás végén Rodrygo lőtt kapura az ötös sarkától, de Remiro védeni tudott.

5. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Barrenetxe betalált! Kubo mesterien emelte be a kapu elé a labdát,Barrenetxeelső lövését még bravúrral védte Kepa, de a kipattanót már a kapuba kotorta a Sociedad játékosa. 0–1

Gólt nem jegyezhettünk volna fel Alaba lövése után, hiszen Bellingham lesen volt az akció során...

3. perc: Három percet kellett várni az első nagy hazai helyzetre, Alaba és Bellingham kényszerítőjét követően előbbi lőtt kapura, Remiro bravúrral védett.

1. perc: A Sociedad kezdte a mérkőzést.

Egy perces gyászszünet előzte meg a kezdést.

A kezdés előtt Jude Bellingham átvehette a hónap játékosának járó trófeát.

A madridiak fehérben játszanak.

Érkeznek a csapatok a pályára, a Sociedad kékben játszik majd.

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik a Real Madrid és a Real Sociedad összecsapása a spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. Tartsanak velük és kövessék nyomon a két veretlen csapat madridi találkozóját!

ELŐZMÉNYEK

Kiemelkedő formában van Jude Bellingham, a Real Madrid nyáron igazolt angol játékosa. A középpályás az első négy fordulóban minden találkozón eredményes volt, és a válogatott szünet során is betalált, így legutóbbi hat mérkőzésén hatszor volt eredményes. Bellingham természetesen ma is ott van a madridiak kezdőjében.

A két csapa legutóbb májusban, a Sociedad otthonában játszott egymással, akkor Kubo és Barrenetxe találatávail 2–0-ás baszk siker született. Legutóbbi madridi összecsapásuk gól nélkül zárult.

Bár mindkét csapat veretlen, a Real Madrid a második helyről várhatja a kezdősípszót, míg a Real Sociedad csak a tizenegyedikről. A baszkok ugyanis a négy forduló során három mérkőzést is döntetlen eredménnyel zártak, ellenben a madridiak eddigi összes mérkőzésüket meg tudták nyerni.

A transfermarkt.com oldal adatai szerint a két csapat összesen 169 alkalommal mérkőzött meg egymással. Ezeken a Real Madrid 92-szer tudott nyerni, a Sociedad 35-ször, 42 összecsapás döntetlen eredménnyel zárult. Madridban 85-ször találkoztak, ezeken az összecsapásokon mindössze 6 alkalommal született vendégsiker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik