Megismétlődhet a Tchouaméni-transzfer? A Real Madrid által kiszemelt védő üzent a kérőknek

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 14:15
Leny Yoro (Fotó: Getty Images)
Könnyen lehet, hogy megismétlődhet az Aurélien Tchouaméni átigazolásakor látott forgatókönyv a Real Madridnál, ezúttal Leny Yoro esetében – írja az AS és a Marca.

A francia élvonalbeli (Ligue 1) Lille-ben szereplő, s 18 éves kora dacára 32 bajnokin (melyeken két gólt szerzett) pályára lépő belső védő ugyanis közölte az ő aláírására pályázó Paris Saint-Germainnak és Liverpoolnak, hogy csak és kizárólag a Real Madridba hajlandó átigazolni – akárcsak Tchouaméni két évvel ezelőtt dacára annak, hogy a párizsi klub a duplálját kínálta a királyiak által végül kifizetett 80 millió eurónak. 

A két transzfer között az a különbség, hogy míg Tchouaméni szerződéséből három év volt hátra, addig Yoro kontraktusa jövő év nyarán lejár, a játékos ráadásul visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát is.

A képlet tehát egyszerű: a Lille kénytelen még idén túladni Yoro játékjogán, különben egy év múlva ingyen veszíti el a játékost (mint idén a PSG Kylian Mbappét). 

A másik oldalon a Real Madrid eredetileg a 2025–26-os idényre tervezte a 190 centiméter magas védő megszerzését, viszont Éder Militao és David Alaba keresztszalag-szakadása (a brazil az idény végére épült fel), valamint a klubikon Nacho küszöbön álló távozása (a legfrissebb sajtóhírek szerint a lejáró szerződésű védő a szaúi Al-Kadszijahban folytatja pályafutását) miatt szükségessé vált egy új belső védő megszerzése. 

A mögöttünk hagyott idényben a Militao, Alaba kettős hiányában Antonio Rüdiger és Nacho szerepelt a legtöbbször a madridi védelem tengelyében, de többször feltűnt a belső védő posztján Aurélien Tchouaméni is.

A Lille és Leny Yoro tehát a Real Madrid ajánlatára vár – az AS értesülései szerint a végleges transzferdíj 40 millió euró körül lesz majd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik