Pau Cubarsí először kapott meghívót a spanyol válogatottba

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 12:47
FC Barcelona v RCD Mallorca - LaLiga EA Sports
Pau Cubarsí teljesítményére a spanyol válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt (Fotó: Getty Images)
Luis de la Fuente szövetségi kapitány kihirdette keretét a spanyol labdarúgó-válogatott soron következő két felkészülési mérkőzésére.

A spanyolok március 22-én Kolumbia ellen lépnek pályára Londonban, négy nappal később pedig Brazíliát fogadják a Santiago Bernabéu Stadionban. A válogatott szövetségi kapitánya, Luis de la Fuente pénteken megnevezte azokat a játékosokat, akikkel számol a két összecsapáson.

A keretbe először került be a Barcelona mindössze 17 éves védője, Pau Cubarsí, aki csapata egyik legjobbja volt az elmúlt hetekben, a Napoli elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján például a meccs legjobbjának is megválasztották. Szintén első alkalommal kapott meghívót az Athletic Bilbao megbízható középső védője, Dani Vivian. A nagy visszatérők között pedig Alex Baenát, Pablo Sarabiát és Gerard Morenót kell megemlíteni, őket ugyanis egy ideje már nem vették számításba a válogatottnál. A „régi motorosok” közül ugyancsak megtalálható a listán Unai Simón, Aymeric Laporte, Dani Carvajal, Jesús Navas, Rodri és Álvaro Morata is.

Érzékeny veszteség, hogy a Barcelona középpályása, Gavi még nem épült fel a sérüléséből, így vele nem számolhat a szövetségi kapitány.

A SPANYOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KOLUMBIA ÉS BRAZÍLIA ELLENI KERETE
KAPUSOK: Unai Simón (Athletic Bilbao), David Raya (Arsenal), Álex Remiro (Real Sociedad)
VÉDŐK: Pedro Porro (Tottenham), Pau Cubarsí (Barcelona), Le Normand (Real Sociedad), Aymeric Laporte (Al Nassr), Pau Torres (Aston Villa), José Gayá (Valencia), Álex Grimaldo (Leverkusen), Dani Vivian (Athletic), Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Rodri (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Fabián Ruiz (PSG), Oihan Sancet (Athletic Bilbao), Alex Baena (Villarreal)
CSATÁROK: Álvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu (Real Madrid), Nico Williams (Athletic Bilbao), Dani Olmo (RB Leipzig), Pablo Sarabia (Wolverhampton) Lamine Yamal (Barcelona), Gerard Moreno (Villarreal), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik