La Liga: ejtették a Federico Valverde elleni vádakat a Baena-ügyben

Vágólapra másolva!
2023.07.25. 18:14
null
Federico Valverde (Fotó: Getty Images)
A madridi 48. számú vizsgálóbíróság lezárta a Real Madrid uruguayi középpályása, Federico Valverde ellen folytatott vizsgálatát, miután a Santiago Bernabéu Stadion biztonsági kameráinak felvételei nem támasztották alá a vádló Álex Baena által megfogalmazottakat. Ennek értelmében a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) versenybizottsága úgy döntött, hogy nem szab ki büntetést a 25 éves labdarúgóra – írja az El Espanol.

Mint ismert, a Villarrealban futballozó Álex Baena még a két csapat áprilisi mérkőzése után vádolta meg Valverdét azzal, hogy a találkozó után a stadion parkolójában megütötte. A spanyol szövetség vizsgálóbiztosa, Antonio Landabarea első körben ötmeccses eltiltás kiszabását javasolta, de a biztonsági kamerák felvételei több helyen ellentmondtak a vádban elhangzottaknak, így a nyomozást lefolytató bíróság a vádak ejtése és az eljárás lezárása mellett döntött.

Az RFEF Versenybizottsága a bírósági döntés értelmében úgy határozott, hogy nem bünteti meg Valverdét, ellenben az ötmeccses eltiltást javasoló biztosra komoly jogi hercehurca vár – Landabareát ugyanis beperelte a Real Madrid, a királyi gárda szerint a sportvezető „pártatlansága erősen megkérdőjelezhető”, miután Álvaro Odriozola ez ügyben adott vallomását elferdítette. Landabarea a döntésének indoklásában azt írta, hogy Odriozola is tanúja volt az incidensnek, de a madridi hátvéd valójában azt mondta, hogy Valverde és Baena csupán verbálisan feszült egymásnak a meccs után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik