El Clásico: Az eredmény megtévesztő – Xavi

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 11:04
null
Xaviék érdekes meccsen győztek (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, Arlingtonban, az NFL-ben szereplő Cowboys hazai pályáján, az AT&T Stadiumban 82 ezer néző előtt megrendezett felkészülési labdarúgó-mérkőzésen az FC Barcelona 3–0-ra legyőzte a Real Madridot. A meccs után a vezetőedzők értékelték a látottakat.

 

„Jó mérkőzést játszottunk – jelentette ki Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a sajtótájékoztatón. – Egy órán át remekül futballoztunk labdával és labda nélkül is, intenzíven, mozgékonyan. A végén nem volt meg a kellő egyensúly, többet támadtunk, és erre kaptunk két gólt. Az eredmény fájó, de nem ez a legfontosabb. Sok pozitívumot láttam, de mintha egy fal lett volna a Barca kapuja előtt. Öt lövés találta el a lécet, nem emlékszem, hogy máskor láttam volna ilyet.”

„Az eredmény megtévesztő – értékelt Xavi, az FC Barcelona vezetőedzője. – Nem szabad, hogy elbizakodottá váljunk. Az eredmény nagyszerű, de ez nem jelenti azt, hogy szuperül játszottunk. Nagyon egyenlő csatát vívtunk, amelyben a Madridnak is sok lehetősége volt. Sok területen javulnunk kell még.”

Xavi beszélt az egyik gól szerzőjéről, a fiatal Fermín Lópezről is, aki az előző évadban a harmadosztályú Linares Deportivóban játszott kölcsönben, s akit visszahívott az első csapathoz

„Fermín nagy tehetség, mindkét lábával jól játszik, és nagyszerűen hozza helyzetbe a társakat. Még csak húszéves, de remek tulajdonságai vannak. Nem fél a labdától, magáénak akarja, és nem bonyolítja túl a játékot. Amikor ezt láttam az edzésen, elhatároztam, hogy adok neki néhány percet, hogy jót tegyen az önbizalmának.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik